ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον Ανδρέα Γιωργαλλίδη και δύο Ιταλούς το ιταλικό Εθνικό Βραβείο Ποίησης 2024

Για το εν λόγω βραβείο υποβλήθηκαν ογδόντα δύο συνολικά έργα

ΚΥΠΕ

Ο Κύπριος ποιητής Ανδρέας Γεωργαλλίδης και οι Ιταλοί ποιητές Mauro Germani και Adriana Tasin απέσπασαν το φετινό ιταλικό Εθνικό Βραβείο Ποίησης PREMIO NAZIONALE DI POESIA “TRA SECCHIA E PANARO” 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κριτική επιτροπή με Πρόεδρο την Antonella Jacoli αποφάσισε να απονέμει το PREMIO NAZIONALE DI POESIA “TRA SECCHIA E PANARO” 2024 στον Ιταλό ποιητή Mauro Germani για το έργο του Prima di sempre, στην Ιταλίδα ποιήτρια Adriana Tasin για το έργο της Fatti reali immaginari, καθώς και στον Κύπριο ποιητή Ανδρέα Γεωργαλλίδη για το έργο του Silenzio Immoto, μετάφραση του έργου Ακίνητη Σιωπή.

Τη μετάφραση του έργου στα ιταλικά έκανε η μεταφράστρια Ειρήνη Χαρή. Όπως αναφέρεται για το εν λόγω βραβείο υποβλήθηκαν ογδόντα δύο συνολικά έργα.

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης σπούδασε Παιδαγωγικά, Ιστορία-Αρχαιολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Aκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris Ι-Panthéon-Sorbonne και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Phd) στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK).

Έγραψε, μετέφρασε και επιμελήθηκε βιβλία, άρθρα και συλλογικούς τόμους φιλοσοφίας στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Επίσης, εξέδωσε οκτώ ποιητικές συλλογές. Tο ποιητικό του έργο έχει μεταφραστεί και εκδοθεί σε δεκαέξι γλώσσες. Το 2023 αναγορεύτηκε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres) από το Γαλλικό κράτος με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας. Σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ