ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής τιμά τον Κωνσταντίνο Γ. Γιαγκουλλή

Με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στον κορυφαίο μελετητή της κυπριακής λογοτεχνίας

ΚΥΠΕ

Στον Κωνσταντίνο Γ. Γιαγκουλλή, κορυφαίο μελετητή της κυπριακής λογοτεχνίας, απονέμεται το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρει ότι το ΔΣ αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρία να απονείμει το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2021) στον Κωνσταντίνο Γιαγκουλλή, κορυφαίο μελετητή της κυπριακής λογοτεχνίας, της λαϊκής ποίησης και ευρύτερα του λαϊκού μας πολιτισμού και λεξικογράφο.

Προσθέτει ότι "η προσφορά του Κ. Γ. Γιαγκουλλή στα πεδία της μελέτης της κυπριακής λογοτεχνίας (με έμφαση στη λαϊκή ποίηση σε όλες τις εκφάνσεις της), της κυπριακής διαλέκτου και του θεάτρου σκιών είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και βαρυσήμαντη ενώ περαιτέρω έχει αναδειχθεί με καιρό και με κόπο ως ένας από τους σημαντικότερους σκαπανείς της λεξικογραφίας της κυπριακής διαλέκτου – ο κορυφαίος σήμερα στον τομέα αυτό".

"Με το έργο του ο Κ.Γ. Γιαγκουλλής ανέδειξε, με υποδειγματική αφοσίωση και επιστημονική τεκμηρίωση, την προσφορά των ποιητάρηδων και των λαϊκών ποιητών στον πολιτισμό μας και συνέβαλε σημαντικά στην επιστημονική μελέτη και λεξικογραφική αποτύπωση της κυπριακής διαλέκτου" σημειώνει ο ΟΛΚ.

Λεπτομέρειες για την τελετή απονομής του Βραβείου θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σημειώνεται ότι το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» του Ο.Λ.Κ. απονέμεται σε λογοτέχνες ή μελετητές ή κριτικούς λογοτεχνίας, σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς τους στα κυπριακά γράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση