ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελετή Βράβευσης του Δρα Γ Μολέσκη από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου

Με το Βραβείο «Γ Φ ΠΙΕΡΙΔΗΣ» για το 2020, στην κατάμεστη Αίθουσα «Καστελιώτισσα»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολύ επιτυχημένη η τελετή βράβευσης του Δρα Γιώργου Μολέσκη με το Βραβείο «Γ Φ ΠΙΕΡΙΔΗΣ» για το 2020, στην κατάμεστη Αίθουσα «Καστελιώτισσα» προχθες 1η Νοέμβρη 2021.

Στη φωτογραφία, από αριστερά προς δεξιά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ Δρ Κυπριανός Λούης, ο τέως Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ Παύλος Παρασκευάς, ο βραβευμένος Δρ Γιώργος Μολέσκης (κρατώντας τον Πάπυρο και το Σκεπτικό Βράβευσης και το τιμητικό αγαλματίδιο, έργο της Μαρίνας θυγατέρας του Γ Φ Πιερίδη), ο Γιώργος Φράγκος, τέως Γραμματέας της ΕΛΚ, και νυν Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (που παρουσίασε το μεταφραστικό έργο του τιμώμενου), ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου| ΕΛΚ Δρ Ιωσήφ Σ Ιωσηφίδης, και οι δύο ηθοποιοί που ανέγνωσαν 3 ποιήματα και 1 διήγημα του βραβευμένου, ο Ανδρέας Νικολαίδης και ο Γιάννης Καραούλης (στο άκρο δεξιά).

Στο Πρόγραμμα της Τελετής έλαβαν επίσης μέρος ο Χρήστος Χατζήπαπας (που παρουσίασε το πεζογραφικό έργο του Γ. Μολέσκη), ο Αιμίλιος Σολωμού (που παρουσίασε το ποιητικό έργο του Γ. Μολέσκη) και η Μαρίνα Πιερίδου-Χατζηκακού που κατέθεσε συγκινητικές αναμνήσεις από τη ζωή και το έργο του πατέρα της Γιώργου Φ Πιερίδη, ιδρυτή και 1ου Προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, το 1978.

Με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί – από το 2009 μέχρι σήμερα - οι σημαντικοί λογοτέχνες της Κύπρου: Μαρία Πυλιώτου, Πάνος Ιωαννίδης, Χριστάκης Γεωργίου, Θεοκλής Κουγιάλης, Ντίνα Κατσούρη, Ήβη Μελεάγρου, Μαρία Αβραμίδου, Χρίστος Χατζήπαπας, Κώστας Βασιλείου, Κυριάκος Χαραλαμπίδης,

Θερμές ευχαριστίες στον ΟΠΑΠ Κύπρου για τη χορηγία του!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση