ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το βιβλίο του Μετίν Μουράτ, «The Crescent Moon Fox», θα παρουσιαστεί στη Λευκωσία

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην Κύπρο στο διάστημα 1933-2007

ΚΥΠΕ

Το βιβλίο του Μετίν Μουράτ, "The Crescent Moon Fox", θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 26 Μαΐου στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι εκδόσεις Αρμίδα, πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην Κύπρο στο διάστημα 1933-2007. Μέσα από τις ζωές των πρωταγωνιστών του, ο αναγνώστης ακολουθεί την εξέλιξη της ζωής μιας μικρής, τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Καρπασία καθώς αυτή διασταυρώνεται και διαπλέκεται με τα ρεύματα της παγκόσμιας ιστορίας που καθόρισαν τις την κατοπινή ιστορία του νησιού.

Σημειώνεται ότι το "The Crescent Moon Fox" είναι ένα συγκινητικό, τρυφερό αλλά και βίαιο μυθιστόρημα που αποκαλύπτει το δράμα αλλά και τα όνειρα των δύο κοινοτήτων, χωρίς να εκβιάζει τον αναγνώστη να ταυτιστεί με μια και μοναδική «εθνική» αλήθεια. Αντίθετα, τονίζει τη σημασία του οικουμενικού και του πανανθρώπινου, επιλέγοντας να εστιάσει σε όλα αυτά που μας ενώνουν παρά σε αυτά που μας χωρίζουν, ανοίγοντας ένα μονοπάτι προς την ανεκτικότητα και τη συμφιλίωση, προστίθεται.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δρ Μετίν Μουράτ είναι συγγραφέας τουρκοκυπριακής καταγωγής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον επηρεασμένο από την αγγλική, τη γαλλική και την ουαλική παράδοση. Ζει στη νοτιοδυτική Γαλλία έχοντας προηγουμένως εργαστεί στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Aberystwyth και Οικονομικά στο London School of Economics.

Το "Crescent Moon Fox" είναι το πρώτο του βιβλίο το οποίο έχει διπλό στόχο: να διηγηθεί την ιστορία της κοινότητας του πατέρα του, αλλά ταυτόχρονα και τη χρήση της λογοτεχνίας ως μέσο για επικοινωνία και επαναπροσέγγιση, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ