ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας: Το Πατρικό

Μαγειρική που διαφημίζει τον τόπο της

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Η εντοπιότητα, η εποχικότητα, οι συνεργασίες με τους τοπικούς παραγωγούς, η σημασία στην αειφορία, στο περιβάλλον και στη φύση πρέπει να είναι πλέον τα βασικά κριτήρια του εστιατορίου που επιλέγουμε να φάμε. Για το καλύτερο εστιατόριο κυπριακής κουζίνας αναζητήσαμε επιπλέον μια εμπνευσμένη νόστιμη κουζίνα που στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, την ευγένεια και τη φιλοξενία, το μενού που εναλλάσσεται με τις εποχές, την επιλογή στα κυπριακά κρασιά και τη βιωσιμότητα με ελαχιστοποίηση της σπατάλης. Το Πατρικό αντιπροσωπεύει όλα όσα είχαμε κατά νου. Τρία αδέλφια, ο Σταύρος, ο Κυριάκος και η Ευανθία Φώκου, διαμόρφωσαν το πατρικό τους σπίτι σε εστιατόριο πριν από δέκα χρόνια και έκαναν την Τερσεφάνου γαστρονομικό προορισμό.

Από την πρώτη στιγμή μαγείρευαν με προϊόντα της περιοχής, με στόχο να αναδείξουν τη σύγχρονη κυπριακή κουζίνα και να την εξελίξουν «με μεγαλύτερη πρόκληση τους νέους συνδυασμούς γεύσεων», όπως λέει ο Σταύρος. Τα κατάφεραν με τρόπο πειστικό και δημιουργικό, αποκτώντας φανατικούς πελάτες που τους ακολούθησαν και στον νέο τους χώρο, εδώ και τρία χρόνια, στον ίδιο δρόμο. Ο σεφ Κυριάκος βγαίνει καθημερινά στην αγορά για τις πρώτες ύλες, πολλά από τα άγρια χόρτα τα μαζεύει ο ίδιος, έχουν σταθερές συνεργασίες με παραγωγούς, τα τυριά τα φτιάχνουν μόνοι τους και στη λίστα κρασιών συναντάς ετικέτες μόνο από κυπριακές ποικιλίες. Από τα χαρακτηριστικά τους πιάτα τον χειμώνα είναι η Εντράδα της Φωτεινής, από συνταγή της προγιαγιάς με αρνί, αβγολέμενο και κουνουπίδι και το καλοκαίρι το σιάμισιη με κρέμα από ανάλατη αναρή, κρέμα καρότου, σπανάκι σοτέ, χαλεπιανά αλατισμένα και καβουρδισμένα με παγωτό φράουλα.

Το Πατρικό διακρίνεται για τη συνέπεια και την εξέλιξη σε αυτό που προσφέρει. Απολαμβάνεις αγροτικά φαγητά με ένα δημιουργικό άγγιγμα, προσαρμοσμένα στο σήμερα, με σεβασμό και φινέτσα.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΤΡΙΚΟΝ
Αρχ. Μακαρίου Γ' 4, Τερσεφάνου, επαρ. Λάρνακας, τηλ. 24424831
Τετ-Παρ 19.00-22.30, Σαβ 13.00-22.30, Κυρ 13.00-15.30

Φωτογραφίες Ντέμης Σιρανίδης
Βίντεο Στέλιος Στεφάνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση