ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ζωγράφος Ανδρέας Χαραλάμπους εκθέτει το έργο του «Το Συμπόσιο εν καιρώ πανούκλας»

Καθημερινά από τις 16:30-20:30 εκτός Κυριακής στην «Γκαλερί Χώρα»

Δελτίο Τύπου

Το έργο του «Το Συμπόσιο εν καιρώ πανούκλας» καθώς και τις σχετικές μελέτες που έγιναν, εκθέτει εντός Απριλίου ο γνωστός Κύπριος ζωγράφος, Ανδρέας Χαραλάμπους.

Την έκθεση θα φιλοξενήσει η «Γκαλερί Χώρα» (Αδαμαντίου Κοραή 1, Πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία), από τις 15 μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, ενώ τα εγκαίνια θα τελέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου (15.04.2024, 19:30)

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Χαραλάμπους ανέφερε: «Η ιδιαιτερότητα αυτής της έκθεσης είναι ότι πρόκειται για την παρουσίαση ενός μόνο έργου. Η ονομασία του έργου είναι “Το Συμπόσιο εν καιρώ πανούκλας”. Μαζί με το έργο θα παρουσιαστούν και οι μελέτες που έγιναν γι' αυτό. Είναι το δικό μου λιθαράκι στους προβληματισμούς της κοινωνίας αλλά και της διανόησης για την πανδημία του Covid-19. Έχει ζωγραφιστεί στη διάρκεια της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Οι πηγές της έμπνευσης βρίσκονται στην ομώνυμη Μικρή Τραγωδία του Αλεξάντρ Σεργκέγιεβιτς Πούσκιν, που γράφτηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν η πανούκλα θέριζε τις χώρες της Ευρώπης.

Για το έργο θα μιλήσει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Δρ Ελένη Νικήτα καθώς και ο ίδιος ο δημιουργός.

Διοργανωτές της έκθεσης είναι ο Τομέας Πολιτισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και το Επαρχιακό Πολιτιστικό Γραφείο του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας.

-Ώρες επισκέψεων: 16:30-20:30 καθημερινά εκτός Κυριακής
-Διάρκεια Έκθεσης: Μέχρι την Τρίτη 30.4.2024

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ