ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:36
 

Οι Monsieur Doumani δηλώνουν παρών στο Rialto World Music Festival

Το γκρουπ διασκευάζει και ξαναπαρουσιάζει κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια με πολύ μεράκι

Newsroom K

Οι Monsieur Doumani δηλώνουν παρών στο Rialto World Music Festival, με μια ξεχωριστή εμφάνιση στην Πλατεία Ηρώων, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, μετά την αναβολή της παρουσίας τους στη γιορτή για τη Μέρα Μουσικής, εξαιτίας των πυρκαγιών στη Σολέα.

Το βραβευμένο κυπριακό σχήμα Monsieur Dοumani, μετράει ήδη πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας σε Κύπρο και εξωτερικό, αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Οι τρεις μουσικοί προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά έχοντας επηρεαστεί από την κυπριακή παράδοση επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν νέα κυπριακά τραγούδια, αντλώντας στοιχεία από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Οι Monsieur Doumani έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως: WOMAD, Songlines Encounters, Sommarscen Festival, SKIF St Petersburg, Vienna Konzerhaus, καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως η ανάδειξη του ως ένα από τα 4 καλύτερα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού «Songlines» 2016. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους οι οποίοι έλαβαν εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα. Ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο «Sikoses» έφτασε στο Νο.1 στα «Transglobal World Music Chart» τον Νοέμβριο του 2015.

Πότε/πού: Πλατεία Ηρώων, Πέμπτη 14 Ιουλίου, 20:30 – Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: Θέατρο Ριάλτο 77777745,  www.cyprusrialtoworldmusic.com

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X