ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εμφανίστηκε ο Μπομπ Ντίλαν και αποδέχεται το Νόμπελ

Αν μπορέσει θα παραστεί και στην Τελετή Απονομής στη Στοκχόλμη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά τη σιωπή του διασημου τραγουδιστή και την ανακοίνωση της γραμματέως της Ακαδημίας Νόμπελ ότι παραιτείται από την προσπάθεια εντοπισμού του Μπομπ Ντίλαν, ο τραγουδοποιός τελικά απεδέχθη το βραβείο. Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph ο Μπομπ Ντίλαν δήλωσε «καταπληκτική, απίθανη» τη βράβευσή του. Μεταξύ άλλων είπε «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;».

Ερωτήθηκε επίσης αν παρευρεθεί στη δεξίωση στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, οπότε και ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους, ο Ντίλαν απάντησε: «Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό, εφόσον μπορώ...». Στα επίμονα ερωτήματα του δημοσιογράφου της Daily Telegraph γιατί απέφευγε να απαντήσει στις κλήσεις της Ακαδημίες ο Μπομπ Ντίλαν δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο Ντίλαν δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για τη βράβευσή του (που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών, 900.000 δολάρια) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας, που απονέμει τα βραβεία, να έρθει σε επαφή μαζί του.

Το Ίδρυμα Νόμπελ ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Ντίλαν είπε αυτή την εβδομάδα στη Σάρα Ντάνιους, τη Μόνιμη Γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, πως αποδέχεται το βραβείο. Την Παρασκευή το Ίδρυμα Νόμπελ ανακοίνωσε ότι «δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις στη διάρκεια της Εβδομάδας των Νόμπελ τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X