ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ, Charlie Parker, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Με το έργο του «Bird with String» για κουαρτέτο τζαζ και σύνολο εγχόρδων

ΚΥΠΕ

Αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ μουσικής, Charlie Parker, με το έργο του “Bird with Strings” για κουαρτέτο τζαζ και σύνολο εγχόρδων, όμποε, άρπας και σε κάποιες περιπτώσεις γαλλικού κόρνου, συνεχίζει τις βραδινές της συναυλίες η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Ανακοίνωση του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αναφέρει ότι το πρόγραμμα για αυτή τη σειρά συναυλιών (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου) αρχίζει με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου, Modus Vivendi, του Ρόμπερτ Χοβανεσιάν, μέλους της Ορχήστρας, στα α’ βιολιά tutti και ταλαντούχου συνθέτη, με ένα ιδιαίτερο πάθος για την τζαζ».

Το έργο είναι γραμμένο σε στυλ jazz fusion και όπως αποκάλυψε ο ίδιος, o στοχασμός που έδωσε έναυσμα στη δημιουργία του ήταν: «Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Όλοι ψάχνουν το δικό τους modus vivendi – τρόπο ζωής δηλαδή – για να επιβιώσουν…».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ηχογράφηση του θρυλικού άλμπουμ, Bird with Strings, έγινε στο διάστημα 1949-50 και αποτέλεσε έναυσμα για μια νέα μόδα, στην οποία, στο παραδοσιακό τζαζ section, ενσωματώνονται και κλασικά έγχορδα, μια τάση που παρατηρείται αρκετά συχνά μέχρι σήμερα».

Ο Charlie Parker, γνωστός και ως Bird, επιθυμούσε να παίξει με έγχορδα από το 1941 στην αέναη του αναζήτηση και πειραματισμούς για νέα ηχοχρώματα στη μουσική του.

Το Κουαρτέτο Χάρης Ιωάννου μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αποτίουν φόρο τιμής σε αυτό το ρεπερτόριο οι νέοι ήχοι του οποίου είναι συναρπαστικοί και πλούσιοι σε χρώμα και όγκο.

Μαέστρος ο Gerardo Estrada Martínez.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού

Λευκωσια: Θέατρο Παλλάς την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 20:30

Πάφος: Πύλη Πάφου την Πέμπτη 1 Ιουλίου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο στις 20:30

Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 20:30


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το διαδικτυακό κατέβασμα νέων τραγουδιών διαδίδεται στους ακροατές σχεδόν όπως και οι πανδημίες, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα

Η μουσική σαν ιός

Η έρευνα διαπίστωσε μάλλον ότι τα νέα τραγούδια έχουν και αυτά τη δική τους «επιδημιολογική καμπύλη»
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Τραγούδια ιδωμένα από το πρίσμα και τον ήχο της σύγχρονης εποχής. Βυζαντινοί ήχοι, λαρυγγισμοί, διάλεκτοι μειονοτήτων σε συνδυασμό με μοντέρνα αρμονία και body percussion

Amalgamation Project στο FANEROMENI21

Οι γυναικείες φωνές θα σμίξουν με τα κρουστά, το βιολί αλλά και το σημερινό ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και του μπάσου
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ