ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ε άδρωπε», νέο βίντεο από τους Monsieur Doumani

Πρόκειται για το μελοποιημένο ποίημα του Κυριάκου Καρνέρα από τον δίσκο «Αγκάθθιν»

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Οι Monsieur Doumani (Αντώνης Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελος Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρης Γιασεμίδης στα πνευστά), κυκλοφόρησαν νέο βίντεο για το τραγούδι «Ε άδρωπε», του ομότιτλου ποιήματος του λαϊκού ποιητή Κυριάκου Καρνέρα (1900-1986), το οποίο το συγκρότημα μελοποίησε και συμπέραλαβε στον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Αγκάθθιν», που κυκλοφόρησε το 2018.

Τη σύλληψη και το σενάριο του βίντεο μοιράζονται η σκηνοθέτρια Μαγδαλένα Ζήρα, ο παραγωγός Ιβάν Χαραλάμπους και ο σκηνοθέτης Gabriele Klakauskaite, σε παραγωγή της Strawberry Heights Films. Το αγόρι υποδύεται ο Άγγελος Γρίβας και τον άντρα ο Μάριος Κωνσταντίνου.

Η χρηματοδότηση της παραγωγής αυτού του βίντεο αποτελεί το βραβείο «Critics Award» των Μουσικών Βραβείων Andrea Parodi 2018

Σημείωση: Τα ποιητικά άπαντα του Κυριάκου Καρνέρα (1900-1986) σε έκδοση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τίτλο: «Κυριάκου Θ. Καρνέρα: Ποιητικά Άπαντα. Έκδοση Κριτική και Υπομνηματισμένη», Λευκωσία 2018 στη Σειρά Κυπριακή Λαϊκή Ποίηση. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δρα Κ. Γ. Γιαγκουλλή, ο οποίος ανέλαβε την έρευνα και την επιμέλεια του βιβλίου.

Διαβάστε την συνέντευξη των Monsieur Doumani για τον δίκο τους το «Το Αγκάθθιν» 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Η δημιουργία του Piano Quartet, προέκυψε από την ανάγκη τεσσάρων πιανιστριών να αφήσουν πίσω τη μοναξιά μιας σόλο εμφάνισης

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, με στόχο να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X