ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφυγε από τη ζωή η Κυριακού Πελαγία

Η «Μαστόρισσα» που έδωσε άλλη διάσταση στο Κυπριακό τραγούδι

Θλίψη σε ολόκληρη την Κύπρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της αγαπημένης Κυριακούς Πελαγία. Η γυναίκα που ταύτισε το όνομα της με την παράδοση του νησιού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

H Κυριακού Πελαγία γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 8 Ιουλίου 1936. Το ταλέντο της Κυριακούς φάνηκε από τα παιδικά της χρόνια. Από 15 ετών άρχισε να τραγουδά στους συγγενικούς και φιλικούς της γάμους, στις διάφορες οικογενειακές συγκεντρώσεις, στα τοπικά πανηγύρια και στις θρησκευτικές γιορτές. Παντρεύτηκε το 1957 τον Γεώργιο Πελαγία και απέκτησε δύο γιούς και μια κόρη.

Το 1987 εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Κυπριακός Στίχος». Από τις αρχές του 1995 συνεργάστηκε δισκογραφικά με το μουσικό σχήμα «Μεσόγειος». Καρπός αυτής της συνεργασίας ήταν «ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΤΙΚΑ 1 & 2» που γνώρισαν εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Η Κυριακού Πελαγία, η «Μαστόρισσα» όπως την χαρακτήριζαν, έδωσε με την ερμηνεία της άλλη διάσταση στο Κυπριακό Δημοτικό τραγούδι. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Κυριακούς Πελαγία είναι ότι έφερε τους νέους στην αυλή του Δημοτικού τραγουδιού.

Πληροφορίες από Music Heaven

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση