ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρωπαϊκή καταξίωση για τον μουσικοσυνθέτη Μάριο Ιωάννου Ηλία

Εξελέγη μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Ακαδημίας και επικεφαλής της Τάξης των Τεχνών

ΚΥΠΕ

Ο μουσικοσυνθέτης και διευθυντής πολιτιστικών θεσμών με καθοριστική δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της Ευρώπης, Μάριος Ιωάννου Ηλία, κατά τη τελευταία συνεδρίαση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, εξελέγη ομόφωνα μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Ακαδημίας και επικεφαλής της Τάξης των Τεχνών. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, κύριο καθήκον του είναι η επιλογή των καλύτερων υποψηφιοτήτων από εγνωσμένους επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες από την Ευρώπη αλλά και ανά την υφήλιο, ώστε να ανακηρυχθούν σε τακτικά μέλη της Ακαδημίας.

Υποψήφια νέα μέλη μπορούν να προταθούν μόνον κατόπιν εισήγησης υφιστάμενων μελών της Ακαδημίας. Στα μέλη της συμπεριλαμβάνονται 32 κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ και Πρόεδροι Κρατών. Στα Επίτιμα Μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και προσωπικότητες όπως ο Πάπας της Ρώμης, ο Χέλμουτ Κολ, πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, ο Ζαν Γκλοντ Γιούνγκερ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Α.Μ. Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο Πρίγκηπας Ζαν του Λουξεμβούργου και ο Χάιντς Φίσερ, 11ος Πρόεδρος της Αυστρίας.

Υποψήφια νέα μέλη μπορούν να προταθούν μόνον κατόπιν εισήγησης υφιστάμενων μελών της Ακαδημίας

Ο Μάριος Ιωάννου Ηλία εξελέγη αρχικά τακτικό μέλος της Ακαδημίας το 2018. Η διεθνής αυτή διάκριση δίδεται σε επιστήμονες, καλλιτέχνες και αξιωματούχους κρατών οι οποίοι έχουν συμβάλει αποδεδειγμένα με έργο αιχμής και επιτεύγματα στην προαγωγή των επιστημών και των τεχνών και αποτελεί ύψιστη αναγνώριση της επιστημονικής και καλλιτεχνικής αριστείας.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών έχει ως έδρα της το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, γενέθλια πόλη του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Eίναι μια ευρωπαϊκή, μη κυβερνητική ένωση που λειτουργεί ως Ακαδημία. Τα μέλη της στοχεύουν συλλογικά στην καινοτόμο έρευνα, τη διεπιστημονική και διακρατική συνεργασία, καθώς και στην ανταλλαγή και διάδοση γνώσεων. Ιδρύθηκε το 1988 και απαριθμεί 2000 μέλη. Διοικείται από ενδεκαμελές Προεδρείο, εξαμελή Σύγκλητο και επταμελή Κοσμητεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση