ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Συμφωνική Ορχήστρα ανακοίνωσε το θάνατο του μέλους της, βιολονίστα Krasen Penev

Ο Krasen Penev υπήρξε πολύτιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στην ομάδα των α’ βιολιών από το 2005

ΚΥΠΕ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ανακοίνωσε την Παρασκευή το θάνατο του μέλους της, βιολονίστα Krasen Penev, ύστερα από μακρά ασθένεια.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Krasen Penev υπήρξε πολύτιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στην ομάδα των α’ βιολιών από το 2005.

«Ο θάνατός του δημιουργεί μεγάλο κενό στην οικογένεια της ορχήστρας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του και μέλος της ορχήστρας μας Varvara Merzlova Peneva και στα παιδιά του Veliko και Konstantin», αναφέρεται.

Ο Krasen Penev κέρδισε βραβεία σε πολλούς κρατικούς διαγωνισμούς στην Βουλγαρία. Στην ηλικία των 9, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Κρατικό Διαγωνισμό «Svetoslav Obretenov» για νεαρούς βιολινίστες στη Βουλγαρία και στο διαγωνισμό «Jan Kocian» στην Τσεχοσλοβακία. Το 1985, αποφοίτησε από το Burgas College of Music με υψηλή βαθμολογία και αργυρό μετάλλιο.

Αποφοίτησε από την Εθνική Ακαδημία Μουσικής στη Σόφια όπου μελέτησε κοντά στον Καθηγητή Petar Hristoskov, γνωστό παιδαγωγό, συνθέτη και βιολινίστα. Συνέχισε με εξειδικευμένη σπουδή υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Elisaveta Kazakova. Στη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως δεύτερος εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοτηλεόρασης της Σόφιας.

Από το 1992 έως το 2004, υπήρξε εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Καΐρου για την παρουσίαση ενός μεγάλου συμφωνικού ρεπερτορίου καθώς και της Ορχήστρας Δωματίου Amadeus με την οποία παρουσίασε τόσο σολιστικά έργα όσο και έργα μουσικής δωματίου.

Εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα και παράλληλα εμφανιζόταν συχνά σε σόλο ρεσιτάλ και σε ρεσιτάλ μουσικής δωματίου. Επίσης, έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες Burgas Philarmonic and Sliven Symphony σε Βουλγαρία, Ολλανδία, Αγγλία και Ιταλία.

Το 2008 παρουσιάστηκε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο Διπλό Κοντσέρτο για βιολί και βιολοντσέλο του Johannes Brahms, μαζί με τον τσελίστα Bogdan Postolache, υπό τη διεύθυνση του Ivan Kojuharov. Δίδαξε βιολί στα μουσικά σχολεία «British International School» και «Modern English School». Υπήρξε επίσης καθηγητής βιολιού στο μουσικό εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το διαδικτυακό κατέβασμα νέων τραγουδιών διαδίδεται στους ακροατές σχεδόν όπως και οι πανδημίες, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα

Η μουσική σαν ιός

Η έρευνα διαπίστωσε μάλλον ότι τα νέα τραγούδια έχουν και αυτά τη δική τους «επιδημιολογική καμπύλη»
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ