ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ. Κακογιάννης - Ο λόγος που δεν αποδέχτηκε το ποσό απο τα βραβεία του ΘΟΚ

Σε ανάρτηση του στο Facebook σημείωσε ότι θα προωθήσει το ποσό από τα βραβεία ΘΟΚ 2020 για την στήριξη καλλιτεχνών 

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κώστας Κακογιάννης κέρδισε το τίτλο Δημιουργού της Χρονιάς από τα βραβεία ΘΟΚ 2020 μαζί με το χρηματικό ποσό 3,000 ευρώ, που ξεχώρισε το καλοκαίρι του 2020 στο θέατρο ως βασικός δημιουργός σε δύο παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Ο μουσικό - συνθέτης σε ανάρτηση του στο Facebook δεν αποδέχτηκε το ποσό σημειώνοντας, «Επειδή όμως ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου τόσο ηθοποιοί όσο και μουσικοί κυριολεκτικά πεινούν αυτή τη δύσκολη περίοδο, η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να το αποδεχθώ, αφού μπορώ να τα βγάλω πέρα και με τον μισθό μου ως καθηγητής.»

Διαβάστε την ανάρτηση του Κώστα Κακογιάννη πιο κάτω:

Εψές κατά τις 9 το βράδυ, ετηλεφώνησέ μου η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ, η Αντιγόνη Παπαφιλίππου.
Εξιππάστηκα, αλλά εχάρηκά το πολλά, διότι «πάω την πολλά» τούτην την γυναίκα.

Έχει όλη την δυναμικότητα ώστε να διοικεί δύο οργανισμούς με τεράστιες ευθύνες, όπως ο ΘΟΚ και ο ΑΝΤ1, αλλά ταυτόχρονα να νοιάζεται με ευαισθησία τζαι ανησυχία τόσο για την ίδια την τέχνη και τους καλλιτέχνες συνεργάτες της, όσο και για όλο το προσωπικό, από τον φύλακα μέχρι τον διευθυντή. Και το απέδειξε περίτρανα και αυτή και το συμβούλιο στους δύσκολους αυτούς καιρούς του κορονοϊού.

«Τι να με θέλει έτσι ώραν η Αντιγόνη», είπα μέσα μου;
Αφού μου φούσκωσε κάμποσο το "εγώ" μου με πολλά καλά λοούθκια, μου ανακοίνωσεν ότι ο ΘΟΚ μου απονέμει το «ΒΡΑΒΕΙΟ του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!»
«Περίμενε να κάτσω κάτω», είπα της.
Η καρκιά μου επήαινεν να σπάσει! Τέθκοιαν τιμή δεν επέρασεν ποττέ που το μυαλό μου ότι θα την έπαιρνα!

Ευχαριστώ λοιπόν θερμά τον ΘΟΚ, το διοικητικό συμβούλιο και όλο το προσωπικό του που με στήριξαν με τόση αγάπη τζαι κατανόηση σε κάθε επιθυμία μου. Λατρεμένη μου επιτροπή των βραβείων: Ανθή Ζαχαριάδου, Ανθή Αντωνιάδου, Κυριακή Αργυρού, Άντρη Ευμήδου και Σταύρο Παπαγεωργίου, ευχαριστώ σας πάρα πολλά!

Ευχαριστώ τους απίστευτους σκηνοθέτες Βαρνάβα Κυριαζή στους «Αχαρνείς» και Αλεξία Παπαλαζάρου στη «Μικρή μας Πόλη», που με επέλεξαν για συνεργάτη τους και με καθοδήγησαν ώστε να δημιουργήσω με οδηγό το όραμά τους. Ευχαριστώ τους ηθοποιούς που και στις δυο παραγωγές μας πλουμίσαν με τις πιο μοναδικές φωνές και ερμηνείες, την ακούραστη ορχήστρα μου, τον Τζόναθαν, την Βερόνικα, τον Χαράλαμπο, τον Γιάννη Μίνω και το αστεράκι μου την Γεωργία Νεοκλέους.

Ευχαριστώ επίσης τον gentleman διευθυντή Σάββα Κυριακίδη, τον βοηθό σκηνοθέτη Ανδρέα Αραούζο, τον χορογράφο Παναγιώτη Τοφή, τον φωτιστή Γιώργο Κουκουμά, που σύν-σκηνοθέτησε τα βίντεο που έφτιαξα. Χίλια ευχαριστώ στους ηχολήπτες, τους διευθυντές σκηνής και το τεχνικό προσωπικό του οργανισμού, που με είχαν σαν βασιλιά σε κάθε πρόβα και παράσταση! (Απολογούμαι που δεν τους αναφέρνω όλους ονομαστικά, διότι μου διαφεύγουν 1-2 ονόματα τζαι εν θέλω να αδικήσω κανέναν).

Πάνω από όλους όμως ευχαριστώ τον Πάμπο Κουζάλη, που με την αριστουργηματική και συχνά προφητική ποίησήν του όρισε την έμπνευση για κάθε μου νότα και στα δυο έργα - εκτελώντας παράλληλα χρέη παραγωγού, ψυχολόγου, αλλά τζαι σοφέρη τζαι μάγειρα :)

Υ.Γ. Το Βραβείο αυτό συνοδεύεται, έκτος από το αναμενόμενο «οσκαρούδι», με ένα συμβόλαιο συνεργασίας και το σεβαστό ποσό των 3,000 ευρώ.

Επειδή όμως ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου τόσο ηθοποιοί όσο και μουσικοί κυριολεκτικά πεινούν αυτή τη δύσκολη περίοδο, η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να το αποδεχθώ, αφού μπορώ να τα βγάλω πέρα και με τον μισθό μου ως καθηγητής.

Έτσι το χρηματικό αυτό ποσό θα το προωθήσω στους οργανισμούς που συγκροτήθηκαν αυτό τον καιρό για να στηρίξουν τους συναδέλφους μας που περνούν δύσκολα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση