ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:37
 

«Ο Γκάτσος Που Αγάπησα» με τους Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια φιλοξενεί δύο σπουδαίους καλλιτέχνες για μία συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Newsroom K

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2017 ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παρουσιάσουν μία συναυλία αφιέρωμα με τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης. 

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ερμήνευσε πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, και με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από τον θάνατό του σπουδαίου ποιητή, καλεί την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα καρδιάς και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας.

Οι δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώνονται από ένα λιτό και συνάμα στιβαρό μουσικό σχήμα που αντικατοπτρίζει ολόκληρο το έργο αλλά και τη ζωή του σπουδαίου Νίκου Γκάτσου. Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι σίγουρο ότι θα χαρίσουν στο κοινό που θα βρεθεί στο Κούριο και στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία ένα ολοκληρωμένο και αληθινό πορτρέτο του Νίκου Γκάτσου, όπως αυτό φαίνεται άλλωστε τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον, σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Η ορχήστρα που θα συνοδεύει τους δύο καλλιτέχνες αποτελείται από τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, ο οποίος έχει και τη διεύθυνση αλλά και τη μουσική παραγωγή, τον Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι και στο μαντολίνο, την Ευγενία Καραπατάκη στο τσέλο, τον Κωνσταντίνο Κρασίδη στο φλάουτο, τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο κοντραμπάσο και τον Άδμητο Πιτσιλλίδη στις κιθάρες και στις ενορχηστρώσεις παραγωγής Κύπρου.


Πότε/πού: 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ Λευκωσία

Εισιτήρια από: www.Tickethour.com.cy, Τηλ: 77777040 και σε όλα τα ACS courier

 

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Μέσα από τα λιγότερο γνωστά τους τραγούδια, η Αλέξια αναδεικνύει ποιες ήταν, τι ένοιωθαν για όσα συνέβαιναν γύρω τους στον κόσμο

A Jazzy Christmas Night με την Αλέξια

Ερμηνεύει ορισμένα από τα πιo αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια εποχής, από τις αρχές του 1900 και από ...
Newsroom K
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X