ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι «Ιδαίον Project» παρουσιάζουν ζωντανά το 1o album τους

Στο ομώνυμο άλμπουμ ακούγονται ετερόκλητες μουσικές και ιστορίες μπλέκονται με τρόπο υπερβατικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το experimental folk rock σχήμα «Ιδαίον Project» κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο album του και ξεκινά τις ζωντανές παρουσιάσεις του από την έδρα του, τη Λευκωσία, με δύο ξεχωριστά lives, στο ARTos Ηοuse, τα Σάββατα 21 και 28 Ιανουαρίου 2023. Το συγκρότημα που σμίγει τις παραδοσιακές μουσικές της Κρήτης και της Μεσογείου με το stoner, το metal και το rock, παρουσιάζει τα κομμάτια του πρώτου του δίσκου που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε φυσική (CD) και ψηφιακή (Youtube, Spotify,Apple Music κ.α.) μορφή και στον οποίο συνεργάστηκαν μεταξύ άλλων με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο βιρτουόζος πολυοργανίστας Efrén López από την Ισπανία και ο δεξιοτέχνης της ιρλανδικής γκάιντας Loïc Bléjean από τη Βρετάνη της Γαλλίας.

Τη ζωντανή παρουσίαση των κομματιών από τους τρεις μουσικούς του σχήματος - Βαγγέλη Γέττο, Hugo Enrique Olivos και Αλέξη Γιαγκουλλή - θα συνοδεύουν για πρώτη φορά τα ατμοσφαιρικά background videos που δημιούργησε ειδικά για το σχήμα ο graphic artist Σταύρος Κωστιδάκης.

Το «Ιδαίον Project» μέσα από τις πρωτότυπες συνθέσεις που αποτυπώνονται στο album, τοποθετεί τους ήρωες και τις ηρωίδες της δικής του δημιουργικής μυθολογίας σε έναν εκλεκτικό διάλογο όπου οι ετερόκλητες μουσικές και ιστορίες μπλέκονται με τρόπο υπερβατικό.

 

Συντελεστές συναυλίας:

Βαγγέλης Γέττος: λαούτο, φωνή, Hugo Enrique Olivos: τύμπανα, Αλέξης Γιαγκουλλής: μπάσο, Σταύρος Κωστιδάκης: video art, Μανώλης Μαύρος: χειρισμός βίντεο και φωτισμού

 

Πότε/πού: Σάββατο 21 και 28 Ιανουαρίου 2023, ώρα 8:30 μ.μ. ARTOS House, Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία

Κρατήσεις: 96130158 (sms ή με κλήση)

Παραγγελία δίσκου: gettos86@gmail.com ή 96130158

 

Facebook, Instagram: Ιδαίον Project

 

Youtube, Spotify, Apple Music: Ιδαίον Project

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση