ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναυλία των Red Hot Chili Peppers μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας

Θα είναι το ντεμπούτο του συγκοτήματος στην Αίγυπτο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν περιοδεία στην Ωκεανία

ΚΥΠΕ

Οι θρύλοι της funk/alternative rock Red Hot Chili Peppers (RHCP) ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν συναυλία μπροστά από τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, στις 15 Μαρτίου. Από τότε που ξεκίνησε η καταγεγραμμένη ιστορία της μοντέρνας μουσικής, στο συγκρότημα των αρχαίων μνημείων, σήμα κατατεθέν του αιγυπτιακού πολιτισμού, έχουν λάβει χώρα λιγότερες από 15 συναυλίες.

Το 1979, ο Φρανκ Σινάτρα έγινε ο πρώτος που τραγούδησε μπροστά στις Πυραμίδες, Ακολούθησαν ο Στινγκ, οι Scorpions, η Σακίρα και η Μαράια Κάρεϊ και άλλοι. Θα είναι το ντεμπούτο των Red Hot Chili Peppers στην Αίγυπτο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν περιοδεία στην Ωκεανία. Το συγκρότημα θα παίξει μία επιλογή από τον μακρύ κατάλογο των επιτυχών του και θα προωθήσουν τα τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ "The Getaway" (2016).

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ή Πυραμίδα του Χέοπα είναι το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Βίντεο που δίνει μία πρόγευση από τη μοναδική εμφάνιση δημοσιεύτηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook. Ο συνιδρυτής και μπασίστας Flea (Michael Balzary) εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα παίξει τελικά στην Αίγυπτο. "Θυμάμαι την πρώτη φορά που οι Red Hots έπαιξαν εκτός του LA το 1983" έγραψε ο 56χρονος μουσικός.

Η ενέργεια και η περιέργεια του Flea υπενθύμισε στους θαυμαστές πως η μπάντα κατάφερε να παραμείνει στο προσκήνιο εδώ και τρεις δεκαετίες. Αυτές οι ιδιότητες αντικατοπτρίζονται και στη συναυλία, αναφέρει το NME. "Oταν πήγαμε πρώτη φορά στην Ευρώπη, το μυαλό μου κινδύνευε να εκραγεί από όλους τους διαφορετικούς πολιτισμούς και από το να είμαι σε θέση να συνδεθώ με ανθρώπους που δεν μιλούσαν αγγλικά! Στη συνέχεια, Ρωσία, Ασία και σε όλο τον κόσμο" συνέχισε. "Πριν από κάθε νέο τόπο, το σώμα μου μουδιάζει από ενθουσιασμό, από λαχτάρα για ένα νέο μυστήριο που ξεδιπλώνεται, από τη γοητεία μιας νέας κουλτούρας, τη δυνατότητα νέων φίλων, τη δοκιμή νέων φαγητών, νέων γεύσεων και την υιοθέτηση νέων ρυθμών" πρόσθεσε.

"Αυτό συμβαίνει και πάλι αυτή τη στιγμή, η καρδιά μου είναι γεμάτη ενθουσιασμό με την προοπτική της συναυλίας στην Αίγυπτο" έγραψε ο Flea. "Είμαι τόσο ευγνώμων για την επικείμενη εμπειρία" τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Μοναδικός περιορισμός για τη συναυλία των Foo Fighters είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι Foo Fighters χωρίς μάσκες

Θα βρεθούν στο Madison Square Garden, για να δώσουν την πρώτη συναυλία που πραγματοποιείται μετά τον Μάρτιο του 2020
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ