ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«The Piano Tour» με τον Νικόλα Κωνσταντίνου

Ο θεσμός του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde συνεχίζει την περιοδεία του σε μία νέα τοποθεσία, με νέο πιανίστα και ρεπερτόριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο θεσμός του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde συνεχίζει την περιοδεία του σε μία νέα τοποθεσία, με νέο πιανίστα και ρεπερτόριο. Ο χώρος που έχει επιλέξει ο Οργανισμός αυτή τη φορά είναι οι παλιές, εγκαταλελειμμένες, αποθήκες της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου και το πρωί της Τετάρτης 27 Απριλίου 2022, στις 10:30, ο διακεκριμένος Κύπριος πιανίστας και Steinway Artist Νικόλας Κωνσταντίνου θα ερμηνεύσει κλασικά και σύγχρονα έργα σε ένα ρεσιτάλ που θα μεταδίδεται ζωντανά στο Facebook μέσω του λογαριασμού του Οργανισμού (www.facebook.com/Avantgarde.Cultural.Foundation).

Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Κωνσταντίνου θα παρουσιάσει έργα Bach (Concerto in the Italian Style, BWV 971), Haydn (Sonata in A flat major, Hob. XVI/46) και Beethoven (Sonata in E major, Op. 109), καθώς και τρία πρελούδια από την πρώτη σειρά 12 πρελουδίων του Κύπριου συνθέτη Κωνσταντίνου Στυλιανού.

Το πιάνο πρόκειται να βρεθεί ανάμεσα στις οκτώ αποθήκες σε σχήμα αβγού που κατασκευάστηκαν με τη δημιουργία της Επιτροπής το 1954 επί Βρετανικής αποικιοκρατίας. Αφορούν σε 8 ίδια αυγοειδή κτίσματα, με το μισό κάθε αποθήκης να είναι εμφανές στην επιφάνεια και το άλλο μισό να κρύβεται κάτω από το επίπεδο της γης.

Η χωρητικότητα της κάθε αποθήκης ανέρχεται στους 1800 τόνους! Τόσο η διάταξή τους όσο και το σχήμα τους έχουν οδηγήσει πολλούς από όσους τις έχουν δει να τις αποκαλούν «διαστημικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση