ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Hands of stone»: O Ρόμπερτ ντε Νίρο και πάλι στα ρινγκ

Επιστροφή στον ρόλο του προπονητή και μάνατζερ του πρωταθλητή του μποξ Ρομπέρτο Ντουράν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για ακόμα μία φορά ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο μπαίνει στο ρινγκ. Αυτή τη φορά σε βιωματική ταινία υποδύεται τον ρόλο του προπονητή και μάνατζερ του πρωταθλητή του μποξ Ρομπέρτο Ντουράν. Πρόκειται για τον ρόλο του Ρέι Αρκέλ, προσώπου που οδήγησε τον πυγμάχο στην απόλυτη δόξα κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Σε σκηνοθεσία του Τζόναθαν Γιακούμποβιτς από τη Βενεζουέλα, η ταινία αξιώσεων προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών σε μια ειδική βραδιά που διοργανώθηκε προς τιμή του σπουδαίου ηθοποιού, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πλοκή της βιωματικής ταινίας αφηγείται την ιστορία του πρωταθλητή του μποξ Ρομπέρτο Ντουράν, που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «Hands of Stone» (Χέρια από Πέτρα, τον ρόλο υποδύεται ο Έντγκαρ Ραμίρεζ) και του προπονητή και μάνατζέρ του Ρέι Αρκέλ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο). Η ταινία, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, διαδραματίζεται κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί η Κουβανή ηθοποιός Άνα ντε Άρμας στον ρόλο της γυναίκας του Ντουράν, Φελισιδάδ. Μάλιστα, όπως σε δηλώσεις τους δήλωσαν οι πρωταγωνιστές, το ρομάντζο και η αγάπη των δύο πρωταγωνιστών διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην όλη εξέλιξη της ταινίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι διάσημος για τον ρόλο του Αμερικανού πυγμάχου Τζέικ Λαμότα στην ταινία «Οργισμένο Είδωλο» (Raging Bull) του Μάρτιν Σκορσέζε. Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο ρόλο ο γνωστός ηθοποιός βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1981. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως άλλες δύο ταινίες με τη συμμετοχή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχουν τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα. Πρόκειται για την ταινία «Ο Ταξιτζής» του Μάρτιν Σκορσέζε (1976) και την ταινία «Αποστολή» του Ρόλαντ Τζόφι (1986).

Η ταινία θα προβάλλεται στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες από τις 8 Σεπτεμβρίου, 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X