ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο άντρας που πέρασε την καραντίνα του βλέποντας πάνω από 1.000 ταινίες

Ο Φιλ Γουότς από το Σόμερσετ της Αγγλίας αγαπά το σινεμά τόσο, που τίποτα δεν τον σταμάτησε από το να βλέπει ως και 7 ταινίες την ημέρα

Kathimerini.gr

Κατά την διάρκεια των λοκντάουν, άλλοι από εμάς ξεκίνησαν καινούργια χόμπι, άλλοι διάβασαν λίγο περισσότερο κι άλλοι είδαν τις σειρές και τις ταινίες που είχαν στην watchlist τους εδώ και καιρο και δεν έβρισκαν τον χρόνο να παρακολουθήσουν (οι πιο οργανωμένοι, δε, τις μάζεψαν μετά σε λίστες στο Letterboxd τους).

Την τελευταία δραστηριότητα φαίνεται να πήρε πολύ θερμά ένας φανατικός κινηματογραφόφιλος που πέρασε την καραντίνα του παρακολουθώντας περισσότερες από 1.000 ταινίες.

Πρόκειται για τον Φιλ Γουότς από το Σόμερσετ της Αγγλίας, ο οποίος, αφού έμεινε χωρίς δουλειά, αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπά όσο τίποτα, δηλαδή το σινεμά. Συγκεκριμένα, ο Γουότς, δούλευε σε εργοστάσιο ξυλείας και ύστερα από μία ολιγόμηνη αναστολή απολύθηκε από την δουλειά του τον Ιανουάριο του 2021.

Ήταν τότε, λοιπόν, που ξεκίνησε να βλέπει ασταμάτητα ταινίες, φτάνοντας μέχρι και τις 7 προβολές την μέρα.

Για την…μέθοδο παρακολούθησης ταινιών, ο άντρας εξηγεί πως «Υπήρχαν μέρες που λόγω δουλειών ή άλλων υποχρεώσεων δεν έβλεπα καμία ταινία, αλλά άλλες μέρες, μπορούσα να δω μερικές από τις πρώιμες ταινίες της Universal με τέρατα που διαρκούν γύρω στα 70 λεπτά. Σε μια καλή μέρα, λοιπόν, μπορούσα να δω μέχρι και 7».

Ήδη μέχρι την άνοιξη του 2021, ο Γουάτς είχε δει γύρω στις 300-400 ταινίες. «Πρέπει να κρατάω σημειώσεις αλλιώς ξεχνάω τι έχω δει», σχολιάζει κι ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με τις σημειώσεις του, σε αυτό το διάστημα παρακολούθησε συγκεκριμένα 1.028 ταινίες, μεταξύ των οποίων, όλα τα «Τζέιμς Μποντ», τα «Star Trek» αλλά και τα «Fast & Furious».

Ο ίδιος ο Φιλ Γουότς αυτοχαρακτηρίζεται «τρελό φυτό» γύρω από το σινεμά, ενώ, όσοι τον ακολουθούν στα social media τον ξέρουν ως «Not George Lucas», κάτι που φανερώνει την αγάπη του και για το saga του «Star Wars».

Το σινεμά ρέει, όπως φαίνεται στο αίμα του Γουότς, μιας και ο πατέρας του είχε εργαστεί στο παρελθόν ως μηχανικός προβολής σε αίθουσες. Για την ακρίβεια, ο Ρότζερ Γουάτς έκανε το εν λόγω επάγγελμα στο Πλίμουθ, ενώ από το 1992 ο ίδιος ο Φιλ Γουάτς ξεκίνησε να βγάζει ταινίες σε DVD.

Τι σημαίνει, όμως, για τον Γουάτς το σινεμά που τόσο φαίνεται να αγαπά; «Πάντα χρησιμοποιώ τις ταινίες ως μια μορφή φυγής. Κάποιοι πάνε για τρέξιμο ή διαβάζουν ένα βιβλίο. Για μένα, μία ταινία είναι δύο ώρες σε έναν μακρινό γαλαξία ή σε έναν βαθύ ωκεανό ή σε ένα ρεαλιστικό δράμα».

Από τις 1.028 ταινίες αυτές που είδε σε αυτό το διάστημα ο ταγμένος σινεφίλ, υποστηρίζει πως αν έπρεπε να διαλέξει μία και μόνο μία που θα μπορούσε να βλέπει, τότε αυτή θα ήταν το «Σινεμά ο Παράδεισος».

Όσο για την 1000η ταινία που είδε σε αυτόν τον κινηματογραφικό μαραθώνιο, αυτή ήταν το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Το έβλεπε, μάλιστα, για πρώτη φορά.

Με πληροφοριές από το BBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Μέσα από την ματιά του Μαυρομμάτη, το ντοκιμαντέρ «Eleonora’s Falcon – Life in the Balance» παρουσιάζει τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει

Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI22

Ο Υπαίθριος καλοκαιρινός κινηματογράφος στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει τη σειρά προβολών ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ