ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «Σκάλα»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το Δ.Σ. του Θεάτρου αναζητεί νέο χώρο στην πόλη της Λάρνακας, προκειμένου να στεγάσει τις δραστηριότητές του

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ο Δήμος Λάρνακας μετά από κτηριακούς και μηχανικούς ελέγχους που πραγματοποίησε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «Σκάλα» αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του, με αποτέλεσμα το θέατρο να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Όπως δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας το ζήτημα της ασφάλειας είναι πρωτεύον για τον Δήμο και γι' αυτό αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του θεάτρου. Όπως ανέφερε ο κ. Βύρας τώρα βρίσκονται σε διαδικασία εξεύρεσης μελετητή, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των εργασιών που θα απαιτηθούν και να υπολογιστεί και το απαιτούμενο ποσό, καθώς και ο χρόνος που θα χρειαστεί, μέχρι να είναι ξανά λειτουργήσιμο το θέατρο. Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Δήμου, μαζί με τις εργασίες που θα γίνουν στο κτήριο, θα ανανεωθεί και ο εξοπλισμός του.

Σχετικά με το πού θα φιλοξενηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και άλλες μελλοντικές πολιτιστικές δραστηριότητες, ο κ. Βύρας είπε πως θα χρησιμοποιηθεί το Κοινοτικό Θέατρο της Ορόκλινης, το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος, με τον Δήμο να βρίσκεται σε συνεννοήσεις και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της πόλης. Ο κ. Βύρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, τονίζοντας ξανά πως πάνω απ' όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το Δ.Σ. του Θεάτρου Σκάλα αναζητεί νέο χώρο στην πόλη της Λάρνακας, προκειμένου να στεγάσει τις δραστηριότητές του, για τα χρόνια που προβλέπεται να διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης του κτηρίου. 

Σημειώνεται ότι η πόλη της Λάρνακας διεκδικεί το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030 και το θέατρο Σκάλα είχε αρχίσει να χρησιμοποιείται και από τον οργανισμό για θεατρικές παραστάσεις.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να φιλοξενηθούν στο Θέατρο Σκάλα ο Δήμος κάλεσε τους φορείς που έχουν το έχουν προκρατήσει να επικοινωνήσουν με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, για διευθέτηση των κρατήσεών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση