ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποθέωση για το φλαμένκο της Compania Filipa

Μια φαντασμαγορική παράσταση φλαμένκο από την μετρ του είδους στην Κύπρο

Newsroom K

Μια φαντασμαγορική παράσταση φλαμένκο από την μετρ του είδους στην Κύπρο, Φιλίππα Στυλιανούδη, απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στα θέατρα Ριάλτο και Λατσιών στις αρχές του μήνα, παρουσία του Ισπανού πρέσβη και της Υφυπουργού Ναυτιλίας, Νατάσας Πηλείδου.

Η χορογράφος, μαζί με την ομάδα της Compania Flamenca Filippa, την οποία πλαισίωναν ηχηρά ονόματα του χώρου όπως η πασίγνωστη τραγουδίστρια φλαμένκο Saray Munoz και ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Jose Hernandez -που συνέθεσε τη μουσική του φιλανθρωπικού αυτού έργου- κατάφεραν να μαγέψουν το κοινό. Ο άψογος συνδυασμός του παραδοσιακού με του πειραματικού φλαμένκο μετέφερε τον θεατή από τον πόνο του πολέμου και της συναισθηματικής καταπίεσης, στον κόσμο του έρωτα και του πόθου για ζωή, βάζοντας φωτιά στο σανίδι με το φλογερό χτύπημα των zapateados των χορευτών και στέλνοντας το μήνυμα Ponerse Las Pilas, ή αλλιώς «Never Give Up!», στα παιδιά του Παιδοκαρδιολογικού Μακαρίου Λευκωσίας.

Η χορογράφος κατάφερε να ξεφύγει από τα τετριμμένα και να υφάνει γύρω από το παραδοσιακό φλαμένκο ένα νήμα σύγχρονου χορού με φαντασμαγορικά κοστούμια και χρώματα, μεταδίδοντας στον θεατή το συναίσθημα «duende» όχι μόνο με τις καστανιέτες και το κλάμα της φωνής της τσιγγάνας «κανταόρας» αλλά και μέσα από τον θερμό και πλούσιο ήχο ενός βιολοντσέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Θερμή ήταν η υποδοχή του κοινού στο εξωτερικό για τους «Πέρσες»

Εξαγωγές πολιτισμού

Για πρώτη φορά η Επίδαυρος εξέπεμψε live, ενώ το ίδιο συνέβη για πρώτη φορά με μια ελληνική παραγωγή της αρχαίας ελληνικής ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ