ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FOOTBALL. Το παιχνίδι της ανθρωπότητας

του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Τριαντάφυλλου Δελή

Δελτίο Τύπου

Τι σχέση μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο, οι αναφορές στον Μέσι, τον Ρονάλντο, τον Πελέ και τον Μαραντόνα με την ιστορία της ίδιας της ανθρωπότητας και το κτίσιμο των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών;

Η «σκληρή, ματωμένη κωμωδία» FOOTBALL, του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία του Τριαντάφυλλου Δελή και με πρωταγωνιστή τον Σήφη Πολυζωίδη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η παράσταση -μετά από δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδα- θα ανέβει για 3 μόνο παραστάσεις στο «Θέατρο Δέντρο» (Λευκωσία), στις 6-7 Μαρτίου 2020 από την MiNIMIS Εταιρεία Θεάτρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων).
Το FOOTBALL είναι ένας καυστικός μονόλογος με πολύ χιούμορ, που αναλύει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το 1500 μ.Χ. .

Το FOOTBALL (2017) μαζί με το LEOPOLD (2017) και το HIV (2018) συγκροτούν μια άτυπη πολιτική τριλογία. Η βασική θέση αυτής της τριλογίας είναι πως οι παντοτινοί ένοχοι είμαστε οι θεατές και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουμε κάποιο τίμημα. Η ανάγκη του συγγραφέα να γράψει αυτά τα έργα, γεννήθηκε μετά από τα ταξίδια του στην Αφρική θέλοντας να μιλήσει για τα ταξίδια των «χορτάτων» σε μια «πεινασμένη» Ήπειρο. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Τριαντάφυλλος Δελής
Κίνηση: Πασχαλιά Ακριτίδου
Μουσική: Γιώργος Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Κοκολινάκης
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Παίζει: Σήφης Πολυζωίδης
Οργάνωση/εκτέλεση παραγωγής: MiNIMIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ και Μαρίζα Λαμπίρη – Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων).

Πότε: 6 Μαρτίου 2020 στις 20:30
7 Μαρτίου 2020 στις 18:00 και 20:30
Πού: Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44Β, Ενορία Παναγίας, Τ.Κ. 1041, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com & www.ucy.ac.cy/alumni
Κρατήσεις - Πληροφορίες: 99035132

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση