ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

John Malkovich και Anastasya Terenkova παρουσιάζουν το έργο «The Infamous Ramires Hoffman»

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Roberto Bolaño, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στις 15 και 16 Μαΐου ως μέρος του CITF στο Θέατρο Παττίχειο Λεμεσού. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για πώληση.

Το "The Infamous Ramires Hoffman" είναι ένα μουσικό one-man show που δημιουργήθηκε από τον παγκοσμίου φήμης ηθοποιό θεάτρου και κινηματογράφου John Malkovich και την εξαιρετική πιανίστρια, νικήτρια πολλών βραβείων Anastasya Terenkova.

Η παράσταση βασίζεται στο τελευταίο κεφάλαιο του μυθιστορήματος του Χιλιανού συγγραφέα Roberto Bolaño "Nazi Literature in America" και αφηγείται μια ιστορία για τον φανταστικό συγγραφέα Ramirez Hoffman. Ο Hoffman, εκμεταλλευόμενος το πραξικόπημα στη Χιλή του 1973, στέκεται επικεφαλής της τοπικής μηχανής προπαγάνδας. Αυτός γίνεται ο εμπνευστής μιας λογοτεχνικής εκστρατείας που δικαιολογεί τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες

Ο κεντρικός ρόλος του Ramirez Hoffman ερμηνεύεται από τον σκηνοθέτη John Malkovich. Η παράσταση συνοδεύεται από μουσική που ερμηνεύεται από ένα τρίο - βιολί (Alissa Margulis), μπαντονεόν (Per Arne Glorvigen) και πιάνο- υπό την καθοδήγηση της Anastasya Terenkova. Η παραγωγή χρησιμοποιεί συνθέσεις των Astor Piazzolla, Alfred Schnittke, Leonid Desyatnikov, Antonio Vivaldi, Giovanni Sollima, Alberto Iglesias και άλλων εξαιρετικών συνθετών.

Οι Malkovich και Terenkova δημιούργησαν ένα μουσικοθεατρικό έργο που συνδυάζει μια συναρπαστική προφορική αφήγηση με τη δυνατή, παθιασμένη μουσική του τάνγκο, η οποία προσφέρεται σε μια συναρπαστική γκάμα από παραδοσιακές έως σύγχρονες εκφράσεις.

Η πλούσια φωνή του Μάλκοβιτς και ένα μυώδες τρίο υπό την καθοδήγηση της πιανίστριας Terenkova μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, σε έναν άλλο κόσμο - έναν κόσμο μυστηρίου και κινδύνου.

John Malkovich: Το έργο "The Infamous Ramirez Hoffman" αφηγείται την ιστορία ενός συγγραφέα για τον οποίο η αισθητική συμπίπτει με την ηθική και ο οποίος θεωρεί ότι το έργο πρέπει να εκτιμάται πάνω από κάθε ανθρώπινο ιδεώδες. Το βιβλίο του Bolaño περιλαμβάνει φανταστικές ιστορίες φανταστικών ναζί, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν κάποια σχέση, έστω και ισχνή, με τον κόσμο της λογοτεχνίας - τόσο τον πραγματικό όσο και τον εντελώς επινοημένο από τον Bolaño. Αν και διασκεύασα αρκετές από τις ιστορίες, αποφάσισα τελικά να επικεντρωθώ στην ιστορία του Κάρλος Ραμίρεζ Χόφμαν. Ίσως κάποια μέρα επιστρέψω για να επισκεφθώ τους άλλους χαρακτήρες ή σε κάποια άλλη, εντελώς διαφορετική μορφή".

Anastasya Terenkova: «Αυτό το έργο για μένα είναι πραγματικά μια εξερεύνηση του μυστηριώδους σύμπαντος της ανθρώπινης φύσης για το οποίο γνωρίζουμε ακόμα ελάχιστα. Χάρη στη σύνθεση μεταξύ μουσικής και κειμένου, η ιστορία αφηγείται σε πολλαπλά επίπεδα και δημιουργεί μια αφήγηση που ξεπερνά κατά πολύ το πεδίο της συνείδησης. Η μουσική μπορεί να οδηγήσει την ιστορία οπουδήποτε, αυτή είναι η ομορφιά της και η ανείπωτη, μερικές φορές τρομακτική δύναμή της. Η μουσική πάντα μας παρασύρει σε μια συζήτηση και τελικά γίνεται μια συζήτηση με τον εαυτό μας».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF) είναι ένα φιλόδοξο θεατρικό πείραμα που θα φέρει στην Κύπρο πρεμιέρες των μεγαλύτερων θεατρικών ονομάτων από τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Το CITF ανοίγει στις 29 Απριλίου με την προβολή της παράστασης Apocalypse Tomorrow (σκηνοθεσία Evgeny Kulagin) από την ομάδα Kirill & Friends που εδρεύει στο Βερολίνο και δημιουργήθηκε από τον θεατρικό σκηνοθέτη, κινηματογραφιστή και βραβευμένο στις Κάννες Kirill Serebrennikov, και ολοκληρώνεται στις 16 Ιουνίου 2024.

Το πρόγραμμα του CITF, αναμειγνύει μια ποικιλία μέσων - από avant garde πειραματικά θεατρικά έργα και one-man shows έως χορευτικές εκτελέσεις και προφορικό δράμα. Πέρα από τον εορτασμό των παραστατικών τεχνών, το CITF μεταμορφώνεται σε μια πλατφόρμα οικοδόμησης σχέσεων, ενθαρρύνοντας το κοινό να συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα με ειδικές εκδηλώσεις όπως προβολές ταινιών, συζητήσεις και εργαστήρια. Οι παραστάσεις και οι ταινίες του προγράμματος θα προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα με υπότιτλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Θέατρο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση