ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Πρεμιέρα με την κωμωδία «Χάρολντ και Μωντ» το Σατιρικό

Ένα έργο για τις σχέσεις των νέων με την παλιότερη γενιά, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη

Newsroom K

Το Σατιρικό Θέατρο ξεκινάει τη νέα θεατρική περίοδο με τη ρομαντική κωμωδία «Χάρολντ και Μωντ» του συγγραφέα Κόλιν Χίγγινς. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία υποδύεται και τον ρόλο της Μωντ.

Ένας από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του θεάτρου σε ένα έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου και απετέλεσε «φάρο» για μία ολόκληρη γενιά στη δεκαετία του '70. Τρυφερό και αστείο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό, έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε. Η ιστορία των Χάρολντ και Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο. Τον ελεύθερο, ποιητικό άνθρωπο. Και ταυτόχρονα γίνεται μήνυμα πράξης για το μέλλον: «Ν’ αγαπάς…», αυτά είναι τα τελευταία λόγια της Μωντ.

Το «Χάρολντ και Μωντ» είναι ένα έργο για τον έρωτα και τη μοναξιά, για τις σχέσεις των σημερινών νέων με την παλιότερη γενιά, για την έλλειψη επικοινωνίας και τη μανία των ανθρώπων να χτίζουν τοίχους απομόνωσης αντί για γέφυρες επαφής.

Το έργο

Πρόκειται για τη συγκινητική σχέση ενός απελπισμένου εφήβου με μία «σούπερ γιαγιά». Όταν ο Χάρολντ συναντά την «αναρχική» Μωντ σε μια κηδεία γίνονται φίλοι και η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά. Η Μωντ θα αποκαλύψει στον Χάρολντ τις προοπτικές και αποχρώσεις που μπορεί να αποκτήσει η καθημερινότητά του. Η Μωντ, λειτουργώντας ως ψυχίατρος, εξομολογητής και μητρικό σύμβολο, καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ' ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του και να του μεταβιβάσει την τεράστια αγάπη της για ζωή. 

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιάννης Ιορδανίδης - Γιάννης Βούρος

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, βοηθός σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου

Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής, βοηθός σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου

Μουσική: Χρίστος Σταυρινίδης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης,
Πάιζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Φώτιος Φωτίου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Φιακά, Κώστας Καντζηλιέρης, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα, Έφη Πεζιρκιανίδου.

 

 

Πρεμιέρα:
ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, 8:30 μ.μ.

Παραστάσεις:
Λευκωσία: Σατιρικό Θέατρο κάθε Σάββατο, 8:30 μ.μ. και Κυριακή, 6:30 μ.μ. από 12 Ιανουαρίου 2019.
Email: satirikotheatro@cytanet.com.cy
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940, 22421609

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, στις 22 Μαρτίου και στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 24 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Ο Νεοκλής Νεοκλέους στην παράσταση «Πίθηκος – Άνθρωπος» από το Θέατρο ΑντίΛογος μίλησε για την εν αλύσεσι ελευθερία
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X