ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη νεκρή ζώνη παρουσιάστηκε η βραβευμένη παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Ο Πρέσβης της Ιρλανδίας, πατρίδας του συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ, ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες εκδοχές του κλασσικού έργου του Μπέκετ

ΚΥΠΕ

Στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία παρουσιάστηκε χθες βράδυ η βραβευμένη παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, "υπό το πρίσμα του παραλόγου της κυπριακής πραγματικότητας, φίλοι του θεάτρου Αντίλογος Πρέσβεις, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών, εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, άνθρωποι του πολιτισμού και του θεάτρου, χειροκρότησαν με θέρμη τους πρωταγωνιστές της παράστασης και δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το αποτέλεσμα της παράτολμης προσέγγισης του κλασσικού έργου του Σάμιουελ Μπέκετ στην `κυπριακή` διάσταση, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου".

Όπως αναφέρεται, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, δήλωσε ότι, «η οικουμενικότητα της τέχνης του θεάτρου μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια δεσμών μεταξύ διαιρεμένων κοινοτήτων».

Ο Conor Long, Πρέσβης της Ιρλανδίας, πατρίδας του συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ, ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες εκδοχές του κλασσικού έργου του Μπέκετ, που έχει παρακολουθήσει.

Εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Αντίλογος, Νεοκλής Νεοκλέους δήλωσε: «Χαιρόμαστε που η παραγωγή αυτή προωθεί την εδραίωση της διαρκούς ειρήνης και του διαλόγου στην Κύπρο. Αυτός είναι και ο στόχος και ο σκοπός του Αντίλογου. Στόχος μας να βροντοφωνάξουμε μέσα από την τέχνη μας πως οι άνθρωποι της Κύπρου και μπορούμε και θέλουμε να συνυπάρξουμε, να συνδημιουργήσουμε. Θέλουμε να χαράξουμε μαζί το κοινό μας μέλλον».

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Πρέσβεις της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Ελβετίας, της Φινλανδίας και της Τσεχίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος του Κόμματος του Λαού Kudret Ozersay, ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Mehmet Harmanci και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης.

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, με σερί sold out παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και μετά την ιστορική βράβευση της παράστασης στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, όπου για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ Θεάτρου μέσα στην Τουρκία, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη (Κώστας Σιλβέστρος) και το Βραβείο Α’ ανδρικού Ρόλου (εξ ημισείας στους Izel Seylani και Γιώργος Κυριάκου), το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» θα παρουσιαστεί για μια μόνο παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 20:30, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση