ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Μουσείο Παραμυθιού κινδυνεύει με λουκέτο

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας απειλείται εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, το «Μουσείο Παραμυθιού» ενδέχεται να κλείσει οριστικά τις πόρτες του, όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού Βίκυ Μπαλωμένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μουσείου η πλήρης αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είναι το τελευταίο χτύπημα που δέχθηκε, και πλέον είναι αδύνατη η οικονομική του στήριξη από τους ιδρυτές του. 

Το «Μουσείο Παραμυθιού» δημιουργήθηκε αποκλειστικά με προσωπικά κονδύλια των ιδρυτών του, οι οποίοι είχαν το όραμα αυτό να αποτελέσει έναν πραγματικά ζωντανό, πολύβουο χώρο δημιουργίας και ανάπτυξης του πολιτισμού. Οι ιδρυτές του Μουσείου καλλιέργησαν, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, την κουλτούρα ενός μουσείου, επί της ουσίας ανοικτού και σε δυναμική αλληλεπίδραση με την πόλη και τους επισκέπτες του, με βασικό σκοπό του τη διάσωση και διάδοση της τέχνης του παραμυθιού και της αφήγησης. 

Τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν τους ιδρυτές του, λοιπόν, να αναστείλουν κατ’ αρχάς τη λειτουργία του τον Ιούνιο, με ερωτηματικό αν το Μουσείο θα καταφέρει να ξαναλειτουργήσει. Οι ιδρυτές του «Μουσείου Παραμυθιού», όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, βρίσκονται, σε συζητήσεις με διάφορους φορείς, αναζητώντας τρόπους να διασωθεί και παραμένουν ανοικτοί σε άλλες προτάσεις. Είναι, μάλιστα, διατεθειμένοι να το δωρίσουν σε κάποιον δημόσιο φορέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιώσιμότητά του και να συνεχίσει να επιτελεί το πολιτιστικό έργο του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή το «Μουσείο Παραμυθιού» ανταποκρίθηκε στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, παραμένοντας κατά κάποιον τρόπο ανοικτό αναπτύσσοντας πολλαπλές δράσεις.

Το Μουσείο του Παραμυθιού (www.facebook.com/mouseioparamithiou/) άνοιξε τις πύλες του στις 23 Φεβρουαρίου 2017 στην περιοχή Πύλης Πάφου, της Παλιάς Πόλης της Λευκωσίας και στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο. Στο Μουσείο Παραμυθιού στα τρία χρόνια λειτουργίας διοργανώθηκαν αφηγήσεις παραμυθιών, διάφορες θεματικές εκθέσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και εικονογράφους και προσφέρθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για σχολεία, την οικογένεια και φυσικά για τα παιδιά. 

 

Για τη συνέχεια λειτουργίας του «Μουσείου Παραμυθιού» μπορείτε να υπογράψετε εδώ και ευχόμαστε να ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα, και να μην τελειώσουμε με το μια φορά κι έναν καιρό...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X