ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος λειτουργεί ως η γενέτειρα πολλών μουσικών και καλλιτεχνικών συνεργασιών

Newsroom K

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά από τις 23 μέχρι και τις 28 Ιουλίου στο χωριό Κάτω Δρυς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ εννέα εργαστηρίων, τα οποία θα εισηγηθούν έμπειροι επαγγελματίες της μουσικής και καλλιτεχνικής βιομηχανίας από την Κύπρο, την Ισπανία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία. Στη φετινή διοργάνωση, θα παρουσιαστούν ανάμεσα σε άλλα, εργαστήρια τζαζ, film scoring, ανατολικής μουσικής, αλλά και θεάτρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να ενταχθούν σε ένα δίκτυο καλλιτεχνών, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους σε μία από τις σημαντικότερες μουσικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

Με την πάροδο των χρόνων, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος λειτουργεί ως η γενέτειρα πολλών μουσικών και καλλιτεχνικών συνεργασιών. Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντες των εργαστηρίων κυκλοφόρησαν δίσκους, εμφανίστηκαν σε πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό, κτίζοντας ταυτόχρονα ένα συμπαγές καλλιτεχνικό δίκτυο. Μαλιστα, κάθε χρόνο μια ομάδα συμμετεχόντων σχηματίζει ένα συγκρότημα το οποίο ανοίγει το Φεστιβάλ Φέγγαρος, το οποίο πραγματοποιείται αμέσως μετά τη διοργάνωση του Μουσικού Χωριού.

Στόχος του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος, είναι να καλλιεργήσει πρακτικές γνώσεις και ανταλλαγές ιδεών μεταξύ των φιλοξενουμένων καλλιτεχνών, σπουδαστών και συμμετεχόντων με διαφορετικό υπόβαθρο. Σε αυτά τα πλαίσια, κάθε βράδυ το κοινό μπορεί να απολαύσει δωρεάν συναυλίες και ανοιχτά jam sessions στο καφενείο του χωριού, όπου όλοι είναι ελεύθεροι να λάβουν μέρος. Επίσης, απώτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία μιας μακροχρόνιας υβριδικής κοινότητας, που να χαρακτηρίζεται από συνεργασία στον τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και η παραγωγή και διανομή καλλιτεχνικού έργου.

Τα Εργαστήρια:

● Χρήστος Ραφαηλίδης(ΗΠΑ) - Εργαστήρι Τζαζ

Εναρμόνιση και τεχνικές αυτοσχεδιασμού, ρυθμολογίες από την αφρο-κουβανέζικη και βραζιλιάνικη μουσική και προσεγγίσεις στα νέα jazz standards.

● Στέλιος Ξυδιάς (Κύπρος) - Elements of Drumming


Οι σταθερές αρχές των τυμπάνων: υποδιαιρέσεις, sticking, δυναμικές και ενορχήστρωση.


● Εφρέν Λόπεζ (Ισπανία) - Πέρα από τη Δύση


Ανάλυση, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός στην τροπική μουσική των ανατολικών μουσικών παραδόσεων.


● Μάριος Τακούσης (Κύπρος) - Πίσω από την εικόνα:Σύνθεση και παραγωγή μουσικής για Κινηματογράφο, Τηλεόραση και Διαφημίσεις

Σύνθεση για την κινούμενη εικόνα, συμβόλαια και ανάλυση storyboard και σεναρίων

● Στέλα Φυρογένη (Κύπρος) - Εργαστήρι Θεάτρου: Ο Ένας, ο Κανένας και ο Άλλος


Υποκριτική και έκφραση στη σκηνή

● Μπάμπης Παπαδόπουλος (Ελλάδα) - Στυλιστικές Επιλογές στην Ενορχήστρωση


Ενορχήστρωση για μουσικούς, συνθέτες και τραγουδοποιούς.

● Χριστόδωρος Μνάσωνος (Κύπρος) - Θεωρία και Πράξη των Πολυτροπικών Μουσικών Παραδόσεων της Ανατολής

Αναζωογόνηση πολυτροπικών μουσικών παραδόσεων από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

● Ελένη Ηρακλέους (Γερμανία) - Καλλιεργώντας τη Μουσικότητα μέσω του Τραγουδιού


Ομαδικό τραγούδι, φωνητική αυτοπεποίθηση, ενσωματωμένη ερμηνεία.

● Δημητρης Γιασεμίδης & Εύα Σταύρου (Κύπρος) - The Art of the Winds


Καινοτόμες και καλλιτεχνικές τεχνικές για τα πνευστά όργανα.

● Λευτέρης Μουμτζής (Κύπρος) - Being Present in Performance [Artist Residency]

Ο Μουμτζής θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του ως παραγωγός και band leader για να δημιουργήσει ένα ποικίλο σύνολο που θα εκτελέσει μουσική σε διάφορα στυλ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Τα εργαστηρία που προσφέρονται θα διεξάγονται το πρωί και το απόγευμα σε σύνολο περίπου 30 ωρών.Το συνολικό κόστος με πλήρη συμμετοχή σε ένα εργαστήριο είναι 180 ευρώ ενώ η πλήρης συμμετοχή και με 5 μεσημεριανά γεύματα είναι 220 ευρώ.

Το Φεστιβάλ Φέγγαρος προσφέρει δωρεάν κατασκηνωτικό χώρο με ντους και τουαλέτες αλλά επίσης είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση αγροτουριστικά καταλύματα. Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να ακυρώσει την εγγραφή του έχει αυτή την δυνατότητα και με επιστροφή χρημάτων μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2020.

 

Πληροφορίες και περιγραφές εργαστηριων, εγγραφή, διαμονή και πληρωμή: 

Κάτω Δρυς, 23-28 Ιουλίου 2020,  www.fengaros.com/MusicVillage

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X