ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υφ. Πολιτισμού: Το έργο του Χ. Σάββα εξακολουθεί να φαίνεται εκπληκτικά επίκαιρο

Ο κ. Γιάννης Τουμαζής απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «Christoforos Savva: Unbound» στο Λονδίνο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «Christoforos Savva: Unbound» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Στον χαιρετισμό υπέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση «αντηχούν τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε η πόλη στον καλλιτέχνη και τους τρόπους με τους οποίους συνέχισε να προσεγγίζει τη μοναδική του πρακτική, επηρεάζοντας γενιές Κύπριων καλλιτεχνών μέχρι σήμερα. Όντας ευρέως αναγνωρισμένος ως μία από τις κορυφαίες μορφές της κυπριακής τέχνης, ο Σάββα συνέβαλε στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτιστικού προσώπου του νησιού, προκαλώντας ακόμη, παρά την αξιοσημείωτη κληρονομιά του, νέα ερωτήματα για το έργο του και την ιστορική του εποχή καθώς και τις πολυπλοκότητες της κυπριακής νεωτερικότητας. Υπό αυτή την έννοια, η δραστηριότητα και το έργο του Σάββα εξακολουθούν να φαίνονται εκπληκτικά επίκαιρα».

Στην έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Μαρίνα Χριστοδουλίδου, παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Οδυσσέας Οδυσσέως. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Ανδρέα Σ. Κακουρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση