ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ελλάδα της Μαρίνας Σάττι

Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συναντήσαμε τη Μαρίνα Σάττι και συζητήσαμε μαζί της για το Ζάρι, το πιο πολυσυζητημένο ελληνικό τραγούδι των τελευταίων ετών.

Επιτρέπεται να τροποποιήσουμε γενετικά ένα ζώο αν είναι να σώσουμε το είδος του από την εξαφάνιση; Συμβαίνει ήδη κάτι τέτοιο; Ποια είναι τα ηθικά και ποια τα πρακτικά προβλήματα μιας τέτοια επέμβασης;

Ο Αμερικανός πρέσβης Γιώργος Τσούνης μας υποδέχτηκε στο σπίτι του, μας έφτιαξε κάτι να φάμε και απάντησε στις ερωτήσεις μας για τη ζωή στην Αθήνα, τις ελληνικές του συνήθειες και την καταγωγή του, τις αξίες που εκτιμά και στηρίζει.

Η παγκοσμίου φήμης Πακιστανή εικαστικός Σάζια Σικάντερ ήρθε στην Αθήνα και κουβέντιασε με το «Κ» για τη ζωή της που έγινε βιβλίο, τους εθνικούς θησαυρούς που καταλήγουν σε ξένα μουσεία και τη δημιουργικότητα που κερδίζει το σκοτάδι.

Γυρίσαμε την αγορά και βρήκαμε τα καλύτερα πασχαλιάτικα γλυκά, από παραδοσιακά πολίτικα τσουρέκια μέχρι μοντέρνα, φυλλοποιημένα σαν κρουασάν, και από babka και colomba di Pasqua έως τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά, που θα ξετρελάνουν πιτσιρίκια και όχι μόνο.

Αφιέρωμα βιβλίο: μια επιλογή από κυκλοφορίες των τελευταίων μηνών.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Μαΐου με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση