ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3ο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό στην Κύπρο

Το Συνέδριο πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Μαΐου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό

Δελτίο Τύπου

Με πυλώνες του φετινού συνεδρίου να αφορούν στον καθοριστικό ρόλο των προπονητών και των γονιών όπως και στην υγιή ψυχική ανάπτυξη των νέων αθλητών και αθλητριών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στην αίθουσα ΟΠΑΠ “Ευ Αγωνίζεσθαι” στο Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία, το 3ο Συνέδριο για τη Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό.

To Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Προέδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και η Θεότη Πούρου, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και θα ακολουθήσει παρουσίαση της Πρέσβειρας Ψυχικής Υγείας, Άντρης Ελευθερίου, Πρωταθλήτριας Σκοποβολής. Στη συνέχεια η κα Χριστίνα Χριστοφόρου, από τη Διεύθυνση Ασφαλούς Παιχνιδιού & Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων θα μιλήσει με θέμα την «Επίδραση της στοιχηματικής δραστηριότητας στην ψυχική υγεία των νέων».

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό. Υπάρχουν όρια και ποια είναι αυτά;». Μέλη πάνελ θα είναι οι: κα Δέσποινα Κουάλη, Σύμβουλος Αθλητικής Ψυχολογίας η κα Κάλλη Χατζηιωσήφ Αντιπρόεδρος, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και ο Παναγιώτης Κοντίδης, ο πατέρας του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη.

Θα ακολουθήσει η Β’ Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Η ζωή των παιδιών στον αθλητισμό: Ανθεκτικότητα ή ψυχική υγεία;». Μέλη πάνελ θα είναι οι: κα Στυλιανή “Ανή” Χρόνη, Καθηγήτρια, Sport Psychology & Sport Coaching, Inland Norway University of Applied Sciences, Νορβηγία, κος Κυριάκος Αδάμου, Υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων και Αναπτυξιακού, Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, κος Σάββας Κωνσταντίνου, Τεχνικός Διευθυντής, Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κος Παναγιώτης Πετρίδης Προπονητής του Πρωταθλητή Μάριου Γεωργίου και κα Κλέα Παπαέλληνα, Κοσμήτορας Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Συντονιστής των συζητήσεων ο κος Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Προπονητής, Τεχνικός Διευθυντής Liverpool IA, Ιδρυτής και Διευθυντής της GDA Sports.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Το συνέδριο στηρίζεται θεσμικά από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Υγείας.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε προπονητές και προπονήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων όπως και τους γονείς τους, αθλητικές ομάδες, ομοσπονδίες, θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γυμναστές, καθηγητές φυσικής αγωγής και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφείτε εδώ και την ψυχική τους ανάπτυξη.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Διοργανωτής: GDA Sports

Θεσμικοί Υποστηρικτές: Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Υπουργείο Υγείας

Με τη στήριξη: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο

Υπό την Αιγίδα: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Σε συνεργασία: Eθνική Αρχή Στοιχημάτων

Υποστηρικτές: Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, ΣΠΟΡ FM 95, Cablenet Sports

Communication Partner: DELEMAMcCANN Cyprus

Επικοινωνία: www.gdasports.com, info@gdasports.com, 96797111

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση