ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτά είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της ινδικής μετάλλαξης

Σύμφωνα με ερευνητές του King’s College

ΚΥΠΕ

Ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος και το συνάχι είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, σύμφωνα με ερευνητές τους King’s College.

Τα συμπτώματα αυτά έχουν αναφερθεί από φορείς του ιού στην εφαρμογή ZOE του λονδρέζικου πανεπιστημίου που καταγράφει σε εβδομαδιαία βάση της διασπορά του κορωνοϊού και τα συμπτώματά του.

«H Covid ενεργεί διαφορετικά τώρα, είναι πιο πολύ σαν άσχημο κρυολόγημα», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της τακτικής έρευνας, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας Τιμ Σπέκτορ.

«Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι έχει κάποιο εποχικό κρυολόγημα και πηγαίνει έξω σε πάρτι. Νομίζουμε ότι αυτό πυροδοτεί πολύ από το πρόβλημα. Επομένως είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι από την αρχή του Μαΐου (…) το νούμερο ένα σύμπτωμα είναι ο πονοκέφαλος, ακολουθούμενος από τον πονόλαιμο, μύτη που τρέχει και πυρετό», αποκάλυψε ο Βρετανός καθηγητής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας NHS τα πιο κοινά συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ο πυρετός, ο βήχας και η απώλεια οσμής και γεύσης.

Κατά τον καθηγητή Σπέκτορ ο βήχας είναι το πέμπτο πιο κοινό σύμπτωμα κατά την περίοδο που η ινδική μετάλλαξη έχει καταστεί κυρίαρχη, ενώ η ανοσμία δεν είναι καν μεταξύ των δέκα πιο συνηθισμένων συμπτωμάτων.

Προειδοποίησε ότι τα καινούρια συμπτώματα εμφανίζονται περισσότερο στους νέους. Αυτοί λόγω ηλικίας δεν έχουν εμβολιαστεί και παράλληλα είναι πιο πιθανό να συναναστραφούν κόσμο και να μεταδώσουν εν αγνοία τους τον ιό.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του NHS Αγγλίας σερ Σάιμον Στίβενς δήλωσε ότι αναμένει οι πολίτες 18 ετών και άνω να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε για τους ηλικίας 23 και 24 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση