ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λύσεις για μείωση μετάδοσης στα οδοντιατρεία από ομάδα Κύπριου ερευνητή

Τα ευρήματα έρευνας από το Imperial College και τον King’s College του Λονδίνου με επικεφαλής τον Κύπριο Δρ. Αντώνη Σέργη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η προσεκτική και με χαμηλότερη ταχύτητα χρήση του οδοντιατρικού τροχού μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω σταγονιδίων στον αέρα, σύμφωνα με έρευνα από το Imperial College και τον King’s College του Λονδίνου με επικεφαλής τον Κύπριο Δρ. Αντώνη Σέργη από το Τμήμα Μηχανολογικής Μηχανικής του Imperial.

Οι οδοντιατρικές θεραπείες μπορούν να δημιουργήσουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού λόγω των σταγονιδίων σάλιου που εκλύονται στον αέρα από το στόμα του ασθενούς. Αυτός είναι και ο λόγος των περιορισμών στις οδοντιατρικές δραστηριότητες σε όλες τις χώρες, οι οποίες γίνονται πλέον μόνο με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και με νέα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τροχών που χρησιμοποιούν ένα μείγμα αέρα και νερού ως ψυκτικό της απόξεσης στην οδοντοστοιχία και αντίθετα να επιλέγονται και να λειτουργούν προσεκτικά τροχοί που χρησιμοποιούν μόνο νερό.

Μπόρεσαν επίσης να καθορίσουν παραμέτρους που επιτρέπουν κάποιες θεραπείες, όπως τα σφραγίσματα, να γίνονται με έκλυση λιγότερων αεροσταγονιδίων κατά 60 φορές.

Ο Δρ Σέργης δήλωσε ότι ερευνήθηκε αυτή η γνωστή οδός μετάδοσης του κορωνοϊού και ότι η ερευνητική ομάδα των δύο πανεπιστημίων βρήκε λύσεις που μειώνουν την έκλυση σταγονιδίων. «Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του ρίσκου μετάδοσης κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών επεμβάσεων», πρόσθεσε ο Κύπριος ερευνητής.

Το άρθρο με τα πορίσματα της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, έχει ήδη δημοσιευθεί στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό οδοντιατρικής Journal of Dental Research.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση