ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μελέτη Pfizer: Αποτελεσματικό κατά μεταλλάξεων το εμβόλιο

Βασίζεται στην νέα τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA

Kathimerini.gr

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού φαίνεται να διατηρεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό την αποτελεσματικότητά του έναντι βασικών μεταλλάξεων της «βρετανικής» και της «νοτιοαφρικανικής» παραλλαγής του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Βάσει εργαστηριακής μελέτης της Pfizer και επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το εμβόλιο είναι πιθανότατα αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με τις λεγόμενες μεταλλάξεις E484K και N501Y που εντοπίστηκαν στη Νότια Αφρική. Τα ευρήματα της μελέτης, πάντως, δεν εξετάζουν το σύνολο των νέων στελεχών του ιού που βρέθηκαν στη Νότια Αφρική.

Η μελέτη έδειξε επίσης θετικά αποτελέσματα έναντι στελεχών της «βρετανικής» μετάλλαξης.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι, αν και τα ευρήματά τους δεν δείχνουν την ανάγκη για ένα νέο εμβόλιο κατά των μεταλλάξεων, είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στην περίπτωση που κάποιο νέο στέλεχος του ιού αποδειχθεί ανθεκτικό.

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech -όπως και αυτό της Moderna- βασίζεται στην νέα τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (RNA messenger), κάτι που σύμφωνα με τις εταιρείες επιτρέπει σχετικά ταχεία προσαρμογή.

Η BioNTech έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι διαθέτει την τεχνολογία για την ανάπτυξη, αν παραστεί ανάγκη, εμβολίου κατά των νέων μεταλλάξεων σε διάστημα έξι εβδομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση