ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 19 εκατ. κρούσματα και 717 χιλ. θάνατοι από την COVID-19

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανακοίνωσαν ότι αίρουν την ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις 717 χιλιάδες ξεπέρασαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό παγκοσμίως από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία τον περασμένο Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα, με βάση την καταμέτρηση της ιστοσελίδας worldometers, οι θάνατοι έφτασαν στις 717.687 ενώ τα κρούσματα ανήλθαν στα 19.257.649. Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 280.997 νέα περιστατικά και 6.464 νέοι θάνατοι.

Την ίδια ώρα 12.357.654 έχουν αναρρώσει από τον ιό, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται σε 6.182.308 εκ των οποίων το 99% παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και μόλις το 1% ή 65.252 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία, καταγράφηκαν χθες 58.611 νέα περιστατικά με το σύνολο πλέον να ξεπερνά τα 5 εκατ. Οι νέοι θάνατοι ανήλθαν στους 1.203 με το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται σε 162.804.

Στη Βραζιλία τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν στα 54.801 με το σύνολο των περιστατικών να φτάνει τα 2,9 εκατ. Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν ανήλθαν στους 1.226, με το σύνολο των απωλειών στη χώρα να φτάνει στις 98.644.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία, όπου τα νέα περιστατικά ανήλθαν σε 62.170 και οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 899. Τα συνολικά περιστατικά ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια και οι θάνατοι έφτασαν τις 41.638.

Τέταρτη σε αριθμό κρουσμάτων η Ρωσία με 5.267 νέα περιστατικά και 116 νέους θανάτους, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 871.894 και το σύνολο των θανάτων στους 14.606.

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα που ακολουθούν στην κατάταξη είναι η Ν. Αφρική, το Μεξικό, το Περού και η Χιλή, η Κολομβία και η Ισπανία.

Οι ΗΠΑ αίρουν την ταξιδιωτική οδηγία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αίρουν την ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλούσαν τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Στην ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι στο εξής θα εκδίδει οδηγίες κατά περίπτωση για κάθε χώρα, δεδομένου ότι σε ορισμένες έχει βελτιωθεί η υγειονομική κατάσταση.

«Οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας βελτιώνονται σε ορισμένες χώρες και επιδεινώνονται σε άλλες», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να συστήνουμε στους Αμερικανούς πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν φεύγουν στο εξωτερικό, λόγω της απρόβλεπτης φύσης της πανδημίας», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πάντως ότι τα σύνορα των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες από την Ευρώπη, δεδομένου ότι και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δέχονται Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Μεταξύ των χωρών που κατατάσσονται στο "επίπεδο 1" του κινδύνου (το χαμηλότερο) είναι η Ταϊβάν και η Αυστραλία. Η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και άλλοι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ βρίσκονται στο "επίπεδο 3", που σημαίνει ότι το ταξίδι θα πρέπει να αποφευχθεί, αν είναι εφικτό.

Η Ινδία βρίσκεται στο "επίπεδο 4", το υψηλότερο, δηλαδή οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουν το ταξίδι στη χώρα αυτή.

Στις 19 Μαρτίου η Ουάσινγκτον είχε καλέσει τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό για κανέναν λόγο, ένα μέτρο άνευ προηγουμένου που αφορούσε όλες τις χώρες του πλανήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Υγεία  |  Coronavirus  |  Ευρώπη  |  Ασία  |  Αφρική  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση