ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:02
 

Ψυχικό νόσημα η εμμονή με τα video games

Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, ωστόσο, δεν έχει χαρακτηρίσει ακόμη «νόσημα» την εμμονή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

ΠΗΓΗ: Reuters

Ψυχικό νόσημα θα χαρακτηρίζει εφεξής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την εμμονή με το ηλεκτρονικά παιχνίδια, σύμφωνα με την ανανεωμένη έκδοση του καταλόγου ασθενειών.

«Ο χαρακτηρισμός της εμμονικής αυτής συμπεριφοράς ως “διαταραχή gaming” θα βοηθήσει τις υγειονομικές υπηρεσίες των κρατών-μελών να κάνουν σωστή διάγνωση της διαταραχής», λέει ο δρ Σεχάρ Σάχσενα, επικεφαλής του τομέα Ψυχικής Υγείας του ΠΟΥ.

Αντίθετη άποψη εκφράζει, ωστόσο, η δρ Τζοάν Χάρβεϊ, εκπρόσωπος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας: «Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κάθε παιδί που κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν είναι εθισμένο. Ο χαρακτηρισμός αυτός θα προκαλέσει αναίτια ανησυχία μεταξύ των γονέων».

Αλλοι συμφώνησαν με την πρωτοβουλία της υπηρεσίας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι η έγκαιρη αναγνώριση της διαταραχής σε νέους ανθρώπους είναι σημαντική.

«Συναντάμε γονείς σε απελπισία. Οχι μόνον επειδή βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν στην ίδια τάξη του σχολείου, αλλά γιατί η συμπεριφορά αυτή οδηγεί σε πλήρη διάλυση των οικογενειακών δομών», λέει η δρ Χενριέτα Μπάουντεν-Τζόουνς, εκπρόσωπος Τύπου του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιατρικής της Βρετανίας.

Από τη μεριά της, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία δεν έχει χαρακτηρίσει ακόμη «νόσημα» την εμμονή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σε παλαιότερη ανακοίνωση, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι «πρόκειται για πάθηση η οποία πρέπει να μελετηθεί κλινικά, προτού ενταχθεί στον κατάλογο των ψυχικών παθήσεων». Ο αμερικανικός ιατρικός θεσμός εκτιμά ότι η πλειονότητα των επιστημονικών δημοσιεύσεων βασίζεται σε μελέτες νέων ανδρών από την Ασία.

«Οι έρευνες αυτές δείχνουν ότι, όταν τα άτομα αυτά είναι απορροφημένα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, κάποια κέντρα του εγκεφάλου τους διεγείρονται με τον ίδιο τρόπο όπως ο εγκέφαλος ναρκομανών από συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες. Τα παιχνίδια προκαλούν νευρολογική αντίδραση που επηρεάζει τα συναισθήματα ικανοποίησης και ανταμοιβής, ενώ, στην πιο ακραία μορφή, η συμπεριφορά αυτή εκφράζεται εθιστικά», αναφέρει η επίσημη δημοσίευση της εταιρείας το 2013.

Ο δρ Μαρκ Γκρίφιθς, ο οποίος μελέτησε τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών τα τελευταία 30 χρόνια, λέει ότι η ένταξη της πάθησης στον κατάλογο των ψυχικών νοσημάτων θα οδηγήσει σε βελτίωση των θεραπευτικών μεθόδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X