ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:03
 

Σ. Κυριακίδου στην «Κ» : Αναγκαίο να επιτύχουμε επιβράδυνση της νόσου

Το rescEU stockpile και οι «πράσινες λωρίδες», τα δύο όπλα των Βρυξελλών στον πόλεμο με την πανδημία

Newsroom K

Όλες τις διαστάσεις της κρίσης κορωνοϊού εκθέτει η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου στην «Κ». Παράλληλα εξηγεί τις τελευταίες δύο σημαντικές αποφάσεις των Βρυξελλών την πρωτοβουλία για τις «πράσινες λωρίδες» και το rescEU stockpile το αποθεματικό δηλαδή που δια μέσου των οποίων τα αγαθά πρώτης ανάγκης θα μπορούν να περνούν απρόσκοπτα.

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μία πρωτοφανής κρίση για τον 21ο αιώνα. Είναι σε θέση η Ε.Ε. να ανταποκριθεί στις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν από αυτή την επιδημία;

Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες περνούν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας. Ως Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων έχω σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών, ώστε να μπορούμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισής της, να γνωρίζω άμεσα τις ανάγκες της κάθε χώρας, για να βοηθούμε στηρίζοντας την κάθε μια ξεχωριστά. Πάντα μέσα από τον συντονισμό όλων, καθώς και την επιστημονική καθοδήγηση.

Ιδιαίτερα θέλουμε να σας ρωτούσαμε για την Κύπρο κυρία Επίτροπε.

Με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη αυτή κρίση. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Η Κύπρος έχει λάβει από την αρχή μέτρα, ιδιαίτερα αυστηρά, πάντοτε σε συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων- ECDC και τον ΠΟΫ. Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών, να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, να ακολουθούμε τις οδηγίες πιστά. Οι πολίτες δικαιολογημένα ανησυχούν. Αλλά μόνο με τον αυστηρό περιορισμό μπορούμε να περιορίσουμε την πανδημία. Οι κύπριοι έχουμε αποδείξει ότι και αίσθημα ευθύνης διαθέτουμε και υπομονή ώστε να αντέξουμε, να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε νικητές απ’ όλες τις δυσκολίες. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την ψυχή το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στην Κύπρο για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει, καθημερινά σε αυτήν τη μάχη.

Διαβάστε την συνέντευξη της Πέννυς Μπουλούτζα  στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινήτο σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X