ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:46
 

Στο Βερολίνο η Επίτροπος Στ.Κυριακίδου

Η κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο Βερολίνο για την εκκίνηση της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας, θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή η Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, συνοδευόμενη από τον Επίτροπο αρμόδιος για θέματα Γεωργίας Janusz Wojciechowski.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, την Πέμπτη, η Επίτροπος Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn και θα συμμετάσχει επίσης στην εκδήλωση υπογραφής της δήλωσης για «το 1 εκατομμύριο γονιδιώματα» συνοδευόμενη από τον υπουργό Spahn και την υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας Anja Karlichzek.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, η Επίτροπος Κυριακίδου αναμένεται να μεταφέρει το μήνυμα πως η Κομισιόν ανακοίνωσε, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. ότι θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για την παραγωγή τροφίμων και τη συμβολή της στο περιβάλλον. Η ίδια, στο πλαίσιο της Νέας Πράσινης Συμφωνίας (Green New Deal) θα εργαστεί για ένα από τα βασικά δομικά της στοιχεία: «τη στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιρούνι».

Η Επίτροπος θα ανακοινώσει ότι υιοθέτηση αυτής της στρατηγικής προβλέπεται να παρουσιαστεί αυτή την άνοιξη και οι προετοιμασίες συνεχίζονται, με στόχο μια παγκόσμια μετάβαση σε ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων το οποίο θα εξασφαλίσει, έως το 2030, υγιεινά και οικονομικά προσιτά τρόφιμα που προέρχονται από έναν υγιή πλανήτη.

Στόχος της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει πως η ΕΕ θα γίνει το παγκόσμιο πρότυπο για την αειφορία και ότι τα τρόφιμά της θα παράγονται με ελάχιστο αντίκτυπο στη φύση.

Την Παρασκευή, και οι δύο Επίτροποι θα επισκεφθούν το περίπτερο της ΕΕ με τίτλο «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» και θα διοργανώσουν διάσκεψη με θέμα «το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού κρέατος υπό την απειλή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων».

Κατά τη διάσκεψη η Επίτροπος αναμένεται να τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης σε σχέση με την αφρικανική πανώλη των χοίρων, αλλά και το παγκόσμιο μέγεθος των κινδύνων, καθώς και τη συλλογική αποφασιστικότητα της ΕΕ για να τους αντιμετωπίσει.

Η Επίτροπος θα μεταφέρει το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως είναι δυνατόν να καταπολεμήσουμε αυτή την ασθένεια, αλλά μόνο με την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων με τη συνεργασία και τη διασυνοριακή συνεργασία. Θα απευθύνει δε έκκληση για μια παγκόσμια και κοινή απάντηση, η οποία είναι απαραίτητη, ανεξαρτήτως του
πόσο ισχυρό είναι το σύστημά της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Σαββίδης: Θα διερευνηθούν μέχρι τέλους οι υποθέσεις για το ποδόσφαιρο

«Μιάλον βούκκον βάλε, μιάλον λόον μεν πεις, κ. Υπουργέ !!»
YIANNOULIS  |  17:57

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X