ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η κόρη του Stephen Hawking, συγγραφέας Lucy Hawking στο Digital Agenda Cyprus Summit

Η Lucy, επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του πατέρα της Stephen Hawking και επιμελήτρια των τελευταίων του βιβλίων είναι διεθνώς γνωστή συγγραφέας και ομιλήτρια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Digital Agenda 21 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ακόμη ένα σημαντικό ομιλητή στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η Lucy, επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του πατέρα της Stephen Hawking και επιμελήτρια των τελευταίων του βιβλίων είναι διεθνώς γνωστή συγγραφέας και ομιλήτρια για την σχέση της ανθρωπότητας με το διάστημα αλλά και την επιρροή της τεχνολογίας στο ανθρώπινο γένος. Είναι σταθερή συνεργάτιδα του BBC και του Guardian και πρόεδρος του Stephen Hawking Foundation. Της έχουν απονεμηθεί διάφορα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Το 4ο Digital Agenda Cyprus Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή οπτική στην μετά – covid19 – εποχή:

Η ψηφιοποίηση των κρατών, οι αλλαγές των καταναλωτών, το μέλλον της εργασίας, οι δραματικές αλλαγές στα μίντια, και πως θα ελεγχθεί η πανδημία και μαζί της η ιατρική επιστήμη. Η στροφή προς την ηλιακή ενέργεια και οι προοπτικές των χωρών της Μέσης Ανατολής, η εξέλιξη των πόλεων και που το πάει η Λευκωσία, η φιλόδοξη προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να μετοικίσει στο διάστημα. Η νέα εποχή της διπλωματίας με τις εικονικές (virtual embassies) η επιρροή των drones και τα όρια της τεχνολογίας τους, αλλά και αν οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση κρίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τέλος στην ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία» (green deal) τις προεκτάσεις της για την Ευρώπη αλλά και πως επηρεάζει την Κύπρο και την Μέση Ανατολή.

Στόχος του Digital Agenda Cyprus Summit είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας ως πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Το Digital Agenda Cyprus Summit γίνεται πραγματικότητα χάρις στην υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου και της CYTA.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων www.digitalagendacy.com 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση