ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο στόχαστρο ο Χάρης για την παιδεία

Προκάλεσε αντιδράσεις για την παραδοχή του ότι τα παιδιά του φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο

Newsroom K

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ότι τα παιδιά του πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο ρωτώντας τη δημοσιογράφο κατά πόσο η ίδια θα ήθελε το δικό της παιδί «να πηγαίνει σε ένα σχολείο του οποίου οι εκπαιδευτικοί να μην επιλέγονται με διαδικασία, με αξιολόγηση, με εξέταση, αλλά με τη σειρά, με την ηλικία, με την αρχαιότητα» προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στον χώρο της αντιπολίτευσης με τα πολιτικά κόμματα να τον καταγγέλλουν για απαξίωση της δημόσιας παιδείας.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε πώς μπορεί να θεωρείται απαξιωτική πρόσφατη αναφορά του ότι στα σχολεία πρέπει να βρίσκονται οι άριστοι εκπαιδευτικοί, μέσα από μια αξιόπιστη διαδικασία επιλογής και όχι με βάση την αρχαιότητα.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη με τα επίπεδα που υπάρχουν σήμερα σε διάφορους τομείς και θεωρεί ότι οι πολίτες δικαιούνται περισσότερα. «Ας μην κρυβόμαστε, πίσω από το δάκτυλό μας, υπάρχουν δυστυχώς και ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι χαλούν την καλή εικόνα και υποβαθμίζουν το επίπεδο της δημόσιας Εκπαίδευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά απορρίπτοντας προ αποκόπτονται κονδύλια από την Παιδεία και επισημαίνοντας πως στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019, προκύπτουν αυξήσεις δαπανών για τον τομέα αυτό. Εξήγησε μάλιστα ότι στο θέμα των απαλλαγών, επιδιώχθηκε η εξοικονόμηση πόρων για να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές, με στόχο την καλύτερη στελέχωση και τον ανάλογο εξοπλισμό των δημοσίων σχολείων. Δεν παρέλειψε να καταγγείλει το ΑΚΕΛ ότι ουδέποτε στήριξε οποιανδήποτε αλλαγή στον δημόσιο τομέα και ότι καταψήφισε το νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Θέση πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σημειώνοντας πως η κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης, που η ίδια δημιούργησε με τις ετσιθελικές αποφάσεις της, λέει ότι έχουμε σκάρτο δημόσιο σχολείο επειδή έχουμε σκάρτους εκπαιδευτικούς. «Η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών δεν ωφελεί κανέναν» ανέφερε ο Γιώργος Λουκαϊδης, υπογραμμίζοντας πως η ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να λειτουργεί ως συμπλήρωμα της δημόσιας.

Ξεκαθάρισε τέλος πως η δημόσια δωρεάν Παιδεία είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους και πως η Αριστερά εκτιμά ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ψηλής ποιότητας δωρεάν παιδεία.

Πάντως οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως και από άλλα κόμματα. Η Συμμαχία Πολιτών μέσω ανακοίνωσης κατήγγειλε τον Υπουργό Οικονομικών για προσπάθεια μηδενισμού του εκπαιδευτικού έργου στα δημόσια σχολεία, για «να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το δικό του παιδί φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο». «Είναι καιρός η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αντιληφθεί ότι είναι Κυβέρνηση όλων των Κυπρίων και όχι μόνο των πλουσίων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συμμαχίας ΠΟλιτών.

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων θέτοντας ζήτημα απαξίωσης των εκπαιδευτικών. «Αν οι εκπαιδευτικοί στη δημόσια εκπαίδευση είναι εν γένει τόσο άχρηστοι και αναξιόπιστοι ώστε οι υπουργοί της Κυβέρνησης να μην τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αν τα δημόσια νοσοκομεία μας είναι τόσο ανεπαρκή ώστε να μην τα χρησιμοποιούν οι υπουργοί της Κυβέρνησης κ.ο.κ., τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ίδια την Κυβέρνηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση των Οικολόγων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X