ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΕΚ για Τσίρειο: «Γνώμονάς μας η ασφάλεια»

Ο πρόεδρος Στέλιος Αχνιώτης απορρίπτει ότι εξυπηρετούσε σκοπιμότητες

ΚΥΠΕ

Παρέμβαση του προέδρου του ΕΤΕΚ για την ασσφάλεια του Τσιρείου σταδίου. Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Αχνιώτη,«η ανακοίνωσή του ΕΤΕΚ της περασμένης Δευτέρας, σχετικά με την ασφάλεια του Τσιρείου Σταδίου, δεν προκάλεσε άσκοπο πανικό αλλά αντίθετα έγινε η αιτία για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς ως προς το να δοθούν οριστικές εξηγήσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα».
Στη δήλωσή του   ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Στέλιος Αχνιώτης σημειώνει ότι  συγχαίρει την ΚΟΠ  «η οποία έδρασε άμεσα και ζήτησε γραπτές επιβεβαιώσεις προκειμένου να επιτρέψει την πραγματοποίηση αγώνων με φιλάθλους στο Τσίρειο».

Τονίζει επίσης ότι «η απόφαση για δημοσιοποίηση του θέματος λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των φιλάθλων στο στάδιο και απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι εξυπηρετούσε σκοπιμότητες».

Ο Στέλιος Αχνιώτης υποδεικνύει ότι το ΕΤΕΚ είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και ήταν ευθύνη του να καταφύγει στη δημοσιοποίηση του σοβαρού αυτού θέματος, εφόσον ενημερώθηκε ότι η έκθεση του πολιτικού μηχανικού ήταν έτοιμη από τις 15 Μαρτίου 2014 και γνώριζε ότι είχαν πραγματοποιηθεί στο στάδιο αγώνες με αυξημένη παρουσία κοινού, ενώ ήταν προγραμματισμένοι και άλλοι.

Σημειώνει, τέλος, ότι το ΕΤΕΚ απέστειλε επιστολή στον ΚΟΑ, στο ΓΣΟ και στο Δήμαρχο Λεμεσού από τις 10 Απριλίου 2014, ζητώντας επειγόντως να τύχει χειρισμού το θέμα αυτό, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε καμιά απάντηση μέχρι το μεσημέρι της 14ης Απριλίου, οπότε αποφασίστηκε, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, να δημοσιοποιήσει το θέμα.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση