ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δήλωση στήριξης στην Κύπρο από Τ. Βίλιερς σε φωτογραφική έκθεση

Στην έκθεση του γνωστού φωτογράφου Δ. Παρτασίδη βρέθηκε η Βρετανίδα βουλευτής

ΚΥΠΕ

Σημαντική υπενθύμιση της σημασίας υποστήριξης των προσπαθειών λύσης του Κυπριακού χαρακτηρίζει με δήλωσή της η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς την έκθεση φωτογραφίας «Ένα όραμα της Κύπρου» του Δώρου Παρτασίδη, που παρουσιάστηκε στη βρετανική Βουλή.

Η βουλευτής βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών (και Υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας), όπως και πολλοί συνάδελφοί της από όλα τα μεγάλα κόμματα, είχε παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που τελέστηκαν από τον Υπουργό Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Η κ. Βίλιερς εξέφρασε τη χαρά της για την έκθεση του γνωστού φωτογράφου και κινηματογραφιστή, σχολιάζοντας ότι οι φωτογραφίες του «συλλαμβάνουν την εξαιρετική φυσική ομορφιά της Κύπρου».

«Καθώς οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο επαναρχίζουν, είναι σημαντικό που οι Βρετανοί βουλευτές έχουν αυτή την έκθεση να τους υπενθυμίζει την κρίσιμη σημασία της υποστήριξης προς τους Κύπριους στις προσπάθειές τους να βρουν μία δίκαιη, διαρκή και ισορροπημένη λύση στην Κύπρο», πρόσθεσε η Τερέζα Βίλιερς και συνέχισε: «Η άδικη διαίρεση της Κύπρου έχει συνεχιστεί για υπερβολικά μεγάλο διάστημα και πολλοί από τους φίλους της παρέστησαν στην έκθεση. Ο Υπουργός Ευρώπης εξέφρασε για μία ακόμα φορά την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που γίνονται στην Κύπρο για την επίτευξη λύσης».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία του βουλευτή βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών Μάθιου Όφορντ. Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα στήριξης έστειλε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση