ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπριοι κατέκλυσαν τα ξενοδοχεία στην Επαρχία Πάφου

Αυξημένη η προσέλκυση επισκεπτών το Πάσχα

ΚΥΠΕ

Μεγάλος αριθμός Κυπρίων κατέκλυσαν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα στην Επαρχία, τα οποία κατέγραψαν πολύ ψηλές πληρότητες.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, η Επαρχία Πάφου ήταν και σε αυτές τις γιορτές η επιλογή ντόπιων επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, κινητικότητα παρουσίασαν και τα κέντρα αναψυχής, που λειτουργούν αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα να τονωθεί – όπως είπε- η τοπική οικονομία.

Ο κ. Βέργας ανέφερε πως λόγω και των γεγονότων της Κριμαίας υπήρχε μια έντονη ανησυχία σε ό,τι αφορά τη ρωσική αγορά, ωστόσο, όπως διαφαίνεται, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται μια σημαντική κάθοδος Ρώσων τουριστών. Εκτίμησε, μάλιστα, πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. Ο κ. Παυλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως πολλοί τουρίστες ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέφτηκαν το Δήμο Γεροσκήπου. Πέραν των 200 δημοτών, είπε, συμμετείχαν στις διάφορες αθλητικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Τοπική Αρχή, ενώ πέραν των 1000 επισκεπτών τις παρακολούθησαν.

Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς για τις ημέρες της εορτής του Πάσχα, αλλά αυτή η κίνηση δεν αρκεί και απαιτείται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ. Οδυσσέως σημείωσε πως χρειάζονται πράξεις και ενέργειες που θα συμβάλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, προσθέτοντας πως η ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς χρειάζεται μεγαλύτερη μερίδα από την πίτα του τουρισμού.
Πρέπει, συνέχισε, να υλοποιηθούν διάφορα έργα υποδομής που θα συμβάλουν στη βελτίωση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως εντός Μαΐου αναμένεται να αποκατασταθεί η εικόνα των δύο παραλιών στην περιοχή του Κόλπου της Χρυσοχούς, που είχαν διαβρωθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το χειμώνα. Ο Δήμαρχος Άγγελος Οδυσσέως δήλωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν προκηρυχθεί ήδη προσφορές που λήγουν στις 25 Απριλίου. Μετά την αξιολόγηση των προσφορών και την κατακύρωση της προσφοράς αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης των δύο παραλιών προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, όπως είπε.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η κίνηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων αλλά και των κέντρων αναψυχής στο Δήμο Πέγειας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης.

Ο κ Ακουρσιώτης σημείωσε πως αρκετοί ντόπιοι αλλά και ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν το Δήμο, ενώ οι ικανοποιητικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν έδωσαν την ευκαιρία στους τουρίστες να εκδράμουν στην ύπαιθρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση