ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Αραβία: Περισσότερα μέρα με τη μέρα τα κρούσματα MERS

Καθησυχαστικές ότι δεν πρόκειται για επιδημία παραμένουν οι αρχές

ΚΥΠΕ

Aυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα του κοροναϊού (MERS) στη Σαουδική Αραβία με τις αρχές όμως να εξακολουθούν να καθησυχάζουν ότι δεν πρόκειται για επιδημία.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι ανιχνεύθηκαν άλλα έντεκα περιστατικά και για πρώτη φορά καταγράφηκε κρούσμα και στη ιερή πόλη της Μέκκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας , δύο είναι σε σταθερή κατάσταση ενώ ένα άτομο δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα όμως θεωρείται `ύποπτο κρούσμα`.

Τρία άτομα που έχουν αναπτύξει συμπτώματα εργάζονται στο τομέα της υγείας, ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο της Σ. Αραβίας. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Τζέντα.

Οι αρχές εκφράζουν μεγάλη ανησυχία καθώς τον Ιούλιο η χώρα θα δεχθεί μεγάλο πλήθος πιστών για το Ραμαζάνι ενώ τον Οκτώβριο εκατομμύρια επισκέπτονται την χώρα για το ιερό προσκύνημα σε Μέκκα και Μεδίνα.

Συνολικά στη Σ. Αραβία καταγράφηκαν 272 κρούσματα από τα οποία τα 81 ήταν θανατηφόρα.  Ο ιός προκαλεί βήχα, πυρετό και πνευμονία.

Πριν λίγες μέρες ο Βασιλιάς Αμπντάλλα αντικατέστησε τον Υπουργό Υγείας εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας στον πληθυσμό που εκφράζει φόβους ότι η ασθένεια θα εξελιδθεί σε επιδημία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση