ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενωμένοι συνδεσμίτες απέναντι στο νομοσχέδιο Ιωνά

Σφοδρές αντίδράσεις και παράπονα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Πρωτοφανείς ήταν για τα κυπριακά δεδομένα  οι διαδηλώσεις που έγιναν εκ μέρους των συνδέσμων φιλάθλων ανά την Κύπρο οι οποίες ομολογουμένως δεν πήραν και την ανάλογη δημοσιότητα. Οι συνδεσμίτες των ΑΕΛ, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωσης, Σαλαμίνας και ΑΕΚ προέβησαν σε διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου που εκπόνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και έχει ως κύριο θέμα την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Οι οργανωμένοι των ομάδων διαμαρτυρήθηκαν στις πόλεις τους με ειρηνικό τρόπο θέλοντας έτσι να στείλουν μήνυμα ενότητας κατά του «τρομονόμου» όπως αποκαλούν το νομοσχέδιο που ενδεχομένως να ψηφιστεί σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων οι οργανωμένοι ισχυρίζονται ότι ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός ενώ σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει αποτελεσματικός. Αντιθέτως όπως ανέφεραν στις ομιλίες τους οι ηγεσίες των συνδέσμων ο νόμος προνοεί μέτρα τα οποία μοιάζουν να είναι εκτός πραγματικότητας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν με βάση τα κυπριακά δεδομένα.

Υποστήριξαν επίσης ότι η ενημέρωση προς το ευρύ κοινό που υπάρχει εκ μέρους της Πολιτείας για το τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι πέρα για πέρα ελλιπής μ’ αποτέλεσμα η πλατιά μάζα των οπαδών να μην γνωρίζει τα τερατουργήματα που υπάρχουν στις διατάξεις του νόμου. Οι συνδεσμίτες δεν παρέλειψαν να εκτοξεύσουν βολές και κατά της ΚΟΠ, η οποία με βάση το σκεπτικό τους συναινεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί ακριβώς προωθεί τα συμφέροντα της.

«Η εκάστοτε ομοσπονδία θα δικαιούται να επιβάλει εξοντοτικές ποινές με αποτέλεσμα πολλά παιχνίδια να πραγματοποιούνται χωρίς φιλάθλους. ‘Ετσι ο νόμος προωθεί πολύ αυστηρότερες ποινές από τις ήδη υφιστάμενες που ίσχυαν μέχρι τώρα στα δικαστήρια. Το τηλεοπτικό προϊόν θα πωλείται πιο ακριβά με το νέο “ΚΟΠtv”, για να αποζημεί όλα τα κέρδη. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόνοιες για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Ο κάθε οπαδός αν δεν μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο να δεί την ομάδα του, θέλοντας και μη θα γίνει συνδρομητής στο ακριβό παιχνίδι τους. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα κατα πόσο θα επιβάλλονται σκόπιμα ποινές, που θα κάνουν τις πλατφόρμες να μπούν σε κάθε σπίτι» αναφέρει η ομιλία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥ.Φ.ΑΕΛ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στην τουριστική περιοχή της Γερμασόγειας το απόγευμα της Τρίτης. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση