ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δυο συλλήψεις για το φόνο της 78χρονης στην Κρήτου Τέρρα

8ήμερη κράτηση στο σύζυγο και αδερφή του θύματος

ΚΥΠΕ

Διατάγματα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στον σύζυγο και την αδερφή της άτυχης Αλίκης Χριστοφόρου 78 ετών που βρέθηκε χθες νεκρή στην αυλή της οικίας της, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Συγκεκριμένα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε το πρωί η 77χρονη που θεωρείται ύποπτη για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της Αστυνομίας και που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και φόνο εκ προ μελέτης της Αλίκης Χριστοφόρου 78 ετών από την Κρήτου Τέρρα.

Το δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνει η ύποπτη  υπό κράτηση οκτώ ημερών βρίσκοντας δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης υπαστυνόμο Κόκο Κλεάνθους που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου η 78χρονη Αλίκη βρέθηκε νεκρή στην αυλή της οικίας της μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία. Ήταν πεσμένη στο έδαφος έφερε τραύμα στο κεφάλι και ήταν σκεπασμένη με κουβέρτα.

Για την υπόθεση θεωρήθηκαν ύποπτοι ο σύζυγος της 83 ετών και η αδερφή της 77 ετών. Όπως τόνισε στο δικαστήριο η Αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία στις 22 Ιουλίου του 2014 νωρίς το βράδυ η ύποπτη βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της γεγονός το οποίο η ίδια απορρίπτει.

Επίσης η ύποπτη ανακρινόμενη για τα εμφανή χτυπήματα και σημάδια που φέρει στο πρόσωπο της απάντησε ότι αυτά προκλήθηκαν από πτώση στο έδαφος ενώ ο ιατρός αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κτυπήματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στην ράχη.

Επίσης ανεξάρτητη μαρτυρία ανέφερε ότι αργά το απόγευμα στις 22 Ιουλίου άκουσαν το σύζυγο του θύματος να φωνάζει « να πάτε στα ανάθεμα» ενώ επίσης άκουσε και γυναικείες φωνές χωρίς ωστόσο να δει ποια πρόσωπα ήταν.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας ο εξεταστής της υπόθεσης Υπαστυνόμος Κόκος Κλεάνθους ανέφερε πως ανακρινόμενος ο 83χρονος σύζυγος του θύματος ανέφερε « όλα είναι ψέματα δεν σκότωσα κανέναν».

Η δικαστική διαδικασία ακολούθως συνεχίστηκε στο Νοσοκομείο Πάφου για την έκδοση διατάγματος κράτησης του συζύγου του θύματος και το διάταγμα της 8ήμερης κράτησης εκδόθηκε στο θάλαμο νοσηλείας αφού ο σύζυγος της Αλίκης Χριστοφόρου νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από χθες.

Ωστόσο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο δικηγόρος υπεράσπισης του 83χρονου κ. Ροτσίδης ισχυρίστηκε πως επειδή το αιμάτωμα που φέρει στο κεφάλι ο πελάτης του μπορεί να του προκαλέσει συγκίνηση έκρινε προτιμότερο να μην συγχυστεί και κατά συνέπεια να μην παραστεί  στην διαδικασία .

Η Αστυνομία ωστόσο έκρινε σκόπιμο όπως ο 83χρονος να είναι παρών. Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 83χρονου αιτήθηκε από το δικαστήριο όπως ο πελάτης του εξεταστεί για να διαφανεί κατά πόσο μπορεί να παραστεί στην δίκη ή όχι.

Ο 83χρονος εξετάστηκε από τον Δόκτορ Γεωργιάδη του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο πως ο 83χρονος έχει υποστεί αιμορραγία με υπερεστιακό οίδημα και φέρει κάκωση στο κεφάλι.  Παρατήρησε δε, ότι από την κατάσταση της υγείας του είναι απίθανο να επέλθει το μοιραίο λόγω συγκινησιακής φόρτισης και μπορεί να παρακολουθήσει την δίκη.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης υπαστυνόμο Κόκο Κλεάνθους ο 83χρονος ανέφερε πως μετέβη χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς με τραύματα στο πρόσωπο και ανέφερε στην Αστυνομία ότι στην διάρκεια της νύχτας δέχτηκε επίθεση από άγνωστα πρόσωπα.

Είχε επίσης αναφέρει στους αστυνομικούς ότι και η σύζυγος του είχε χτυπηθεί και βρισκόταν μάλλον όπως ανέφερε τραυματισμένη στο περιβόλι τους που εφάπτεται του δρόμου Κάθηκα – Πόλεως Χρυσοχούς λίγο έξω από το χωριό Κρήτου Τέρρα.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στη σκηνή εντόπισαν την Αλίκη Χριστοφόρου νεκρή κάτω από δένδρα σκεπασμένη μάλιστα με κουβέρτα στο σημείο ακριβώς που διανυκτέρευαν κάθε βράδυ τα καλοκαίρια με το σύζυγο της. Το τελευταίο διάστημα στον ίδιο χώρο κοιμόταν και η αδερφή του θύματος η οποία διέμενε για χρόνια στην Αμερική και επέστρεψε στην Κύπρο πριν από ένα περίπου χρόνο.

Οι δύο ύποπτοι για το φονικό συνελήφθησαν χθες αργά το βράδυ με δικαστικά εντάλματα. Αντικείμενο ωστόσο προς διερεύνηση αποτελούν οι μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία για οικογενειακές διαφορές.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους που διενήργησε χθες βράδυ νεκροψία στην σωρό του θύματος απεφάνθη ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας που έφερε τραύμα στο μέτωπο προήλθε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Στο μεταξύ η Αστυνομία αναζητεί το όργανο τραυματισμού του θύματος και το ανακριτικό της έργο συνεχίζεται ενώ αναμένονται να ληφθούν ακόμη 46 καταθέσεις.

Προηγουμενη ενημέρωση
Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν οι δύο ύποπτοι για το φόνο της 78χρονης Αλίκης Χριστοφόρου, που βρέθηκε χθες νεκρή έξω από το σπίτι της, σε αγροτική περιοχή της κοινότητας όπου διέμενε με το σύζυγο της και την αδερφή της. Η Αστυνομία συνέλαβε χθες αργά το βράδυ με δικαστικά εντάλματα τον 83χρονο σύζυγό της και την 77 αδερφή της ως ύποπτους .

Αντικείμενο προς διερεύνηση αποτελούν οι μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία για οικογενειακές διαφορές. Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους που διενήργησε χθες βράδυ νεκροψία στη σορό του θύματος απεφάνθη ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, που έφερε τραύμα στο μέτωπο, προήλθε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο σύζυγος της μετέβη χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς με τραύματα στο πρόσωπο και ανέφερε στην Αστυνομία ότι στη διάρκεια της νύχτας δέχτηκαν επίθεση από άγνωστα πρόσωπα. Είχε επίσης αναφέρει στους αστυνομικούς ότι και η σύζυγος του είχε χτυπηθεί και βρισκόταν μάλλον όπως ανέφερε τραυματισμένη στο περιβόλι τους που εφάπτεται του δρόμου Κάθηκα – Πόλεως Χρυσοχούς λίγο, έξω από το χωριό Κρήτου Τέρρα.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στη σκηνή εντόπισαν την Αλίκη Χριστοφόρου νεκρή κάτω από δένδρα σκεπασμένη μάλιστα με κουβέρτα στο σημείο ακριβώς που διανυκτέρευαν κάθε βράδυ τα καλοκαίρια με το σύζυγό της. Το τελευταίο διάστημα στον ίδιο χώρο κοιμόταν και η αδερφή του θύματος η οποία διέμενε για χρόνια στην Αμερική και επέστρεψε στην Κύπρο πριν από ένα περίπου χρόνο.

Καυγάδες και φωνές
Η Αστυνομία κατέχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία το προηγούμενο βράδυ ακούγονταν από την περιοχή γυναικείες φωνές και καυγάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, η Αλίκη Χριστοφόρου είχε κτηματικές διαφορές με την αδερφή της η οποία εντοπίστηκε τραυματισμένη στο πρόσωπο αλλά δίνει άλλη εξήγηση από αυτή που έδωσε ο σύζυγος του θύματος.

Μίλησε για επίθεση ο σύζυγος
Ο σύζυγος της 78χρονης που επισκέφτηκε χθες  το πρωί το Νοσοκομείο,  όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και ανακρινόμενος είπε ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του με την σύζυγο και την κουνιάδα του δέχτηκε επίθεση από άγνωστα πρόσωπα, τα οποία τους χτύπησαν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη σκηνή. Ανέφερε μάλιστα πως οι άγνωστοι του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο να το έχει καταγγείλει αυτό στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η αδερφή του θύματος δεν ανέφερε το συγκεκριμένο γεγονός στην κατάθεσή της και ισχυρίστηκε ότι οι μώλωπες που είχε στο πρόσωπο της προκλήθηκαν από πτώση της στο έδαφος. Ο σύζυγος της Αλίκης Χριστοφόρου νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Αγγελίδης: «Έχουμε μαρτυρία ότι προηγήθηκε καυγάς»
Σε εγκληματική ενέργεια φαίνεται να αποδίδεται ο θάνατος της Αλίκης Χριστοφόρου, 78 ετών από την Κρήτου Τέρρα. Η Αλίκη Χριστοφόρου βρέθηκε χθες το πρωί νεκρή έξω από το σπίτι της, στο οποίο διέμενε με το σύζυγό της, σε αγροτική περιοχή της κοινότητας.

 Σε δήλωσεις στο πρωινό δρομολόγιο  ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι ο σύζυγος και η αδελφή του θύματος, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.

Είπε επίσης ότι στις καθατέσεις τους οι δύο συλληφθέντες περιέπεσαν σε πολλές αντιφάσεις. Ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι η αστυνομία κατέχει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία την παραμονή του θανάτου της 78χρονης τα τρία άτομα είχαν εμπλακεί σε καυγά.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση