ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: «Ο αθλητισμός όπλο για την ανάπτυξη αντιστάσεων»

Χαιρετισμός στην τελετή λήξης των αγώνων Βeach Volleyball U21 World Championship

ΚΥΠΕ

Η ενασχόληση με την πετοσφαίριση και τον αθλητισμό, γενικότερα, ως υγιής και δημιουργική απασχόληση, μπορεί να λειτουργήσει σαν όπλο και εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικών και ψυχικών αντιστάσεων ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και άλλων εξαρτήσεων, ενάντια στην εγκληματικότητα, στο ρατσισμό, στην αποξένωση και γενικότερα στην κρίση θεσμών, αξιών και σχέσεων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία μας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στη χθεσινή τελετή λήξης των αγώνων Βeach Volleyball U21 World Championship που διεξήχθησαν στη Λάρνακα, τον οποίο διάβασε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφος Φωκαϊδης.

«Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα στις ευεργετικές, για την κοινωνία και τους νέους, ιδιότητες του αθλητισμού. Ο αθλητισμός, με τις υπέρτατες αξίες που πρεσβεύει, αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά και αποτελεσματικά αντίδοτα κατά της νεανικής παραβατικότητας και κάθε μορφής αντικοινωνική συμπεριφορά», πρόσθεσε, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται, αναφέρει ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης, για τη μεγαλύτερη διοργάνωση Beach Volley που γίνεται στην Κύπρο και μια από τις μεγαλύτερες σε όλα τα αθλήματα.

«Γνωρίζοντας τις ικανότητες και δυνατότητες των ανθρώπων του Δήμου Λάρνακας και της ΚΟΠΕ, καθώς και την προηγούμενη επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της μεγάλης συνάντησης, είμαι βέβαιος πως και αυτή τη φορά, ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες του αγώνα και πέρα από την άρτια διοργάνωση, μπόρεσαν και έδειξαν, αλλά και πρόσφεραν στους φιλοξενούμενούς μας τη ζεστή κυπριακή φιλοξενία. Βέβαια, η νίκη είναι ένας από τους στόχους κάθε αθλητή, όχι όμως ο μοναδικός. Ως απόγονοι αυτών που εμπνεύσθηκαν και καθιέρωσαν τον Ολυμπισμό και διέδωσαν ανά την Υφήλιο το Ολυμπιακό Πνεύμα, με το κλασσικό και διαχρονικό «...ου το νικάν αλλά το εύ αγωνίζεσθαι», θεωρούμε πως πάνω από όλα πρέπει να είναι η συμμετοχή και η άθληση», σημειώνει.

Αναφέρει, τέλος, ότι η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία για δεύτερη φόρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης - Beach Volley, καθιερώνεται πλέον στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και δικαιολογημένα προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση