ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: «Ο εθελοντισμός καλύπτει κενά του κράτους»

Δήλωση Ν. Αναστασιάδη στην παραλαβή΄της ετήσιας έκθεσης του Επιτρόπου Εθελοντισμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη. Επιδίδοντας την Έκθεση του ο κ. Γιαννάκη είπε ότι ο θεσμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει αναβαθμίσει το εθελοντικό κίνημα και συμβάλλει σε πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών.

Παραλαμβάνοντας την Εκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο του Γραφείου του Επιτρόπου καθώς και τη συνεισφορά του εθελοντικού κινήματος στην κοινωνία. Σημείωσε επίσης ότι το εθελοντικό κίνημα λειτουργεί βοηθητικά στο έργο του κράτους  και αναπληροί πολλές φορές κενά του.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι «στην Έκθεση καταγράφονται οι δράσεις του Γραφείου και οι πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει αυτό το πρώτο έτος λειτουργίας του. Θεωρούμε ότι έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό έργο στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του εθελοντικού κινήματος αλλά και στην ενθάρρυνση του ενεργούν πολίτη και ευελπιστούμε ότι και στο επόμενο έτος θα υπάρχουν ακόμη πιο σημαντικές πολιτικές που θα στηρίξουν ακόμη περισσότερο το εθελοντικό κίνημα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο εγγραφής σωματείων, ιδρυμάτων και λεσχών, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι αυτό «θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο από τη Νομική Υπηρεσία θα περιλαμβάνει δύο βασικά στοιχεία. Το πρώτο αφορά την υποβολή από όλους ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών και αν για δύο συνεχή έτη δεν τους υποβάλουν τότε θα διαγράφονται από τον Έφορο. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι καταργούνται οι λέσχες και θα μετατραπούν σε σωματεία».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση