ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής από την παροικία στην Αυστραλία

Στις εκδηλώσεις συμμετοχείχε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας

ΚΥΠΕ

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στα ενεργειακά με την εξεύρεση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, μίλησε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής στην Αυστραλία, την περίοδο 18-27 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις έγιναν σε Μελβούρνη, Αδελαΐδα, Μπρισμπέϊν και Σίδνεϋ από τις παροικιακές κοινότητες των τεσσάρων πόλεων, με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Καμπέρα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που στάληκε την Πέμπτη στα ΜΜΕ, ο κ. Τσιόλας διαβεβαίωσε ότι "η κυπριακή Κυβέρνηση αγωνίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα για την εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος και συνεχίζει τη διαδικασία δομημένων διαπραγματεύσεων με τους Τουρκοκύπριους". Τόνισε ακόμη ότι "είναι στο χέρι της Τουρκίας να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελληνοκυπρίων ως αξιόπιστος διαπραγματευτής".

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεύρεσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), είπε ότι αποτελεί «ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Κατά την παραμονή του στην Αυστραλία ο κ. Τσιόλας, συναντήθηκε με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους Συμβουλίων των Κυπριακών Κοινοτήτων των τεσσάρων πόλεων.

Είχε επίσης συναντήσεις με τον Συμπρόεδρο της Πολιτειακής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βικτώριας – Κύπρου κ. Graham Watt (MP - Liberal Party) και άλλους πολιτειακούς Βουλευτές, στη Μελβούρνη, με την Πολιτειακή Βουλευτή, Κοινοβουλευτική Υφυπουργό για θέματα Υγείας Leesa Vlahos, τον κυπριακής καταγωγής Επικεφαλής Ψυχιατρικών Υπηρεσιών Νοτίου Αυστραλίας δρα Peter Tyllis, στην Αδελαΐδα, τον Ομοσπονδιακό Βουλευτή και Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας – Κύπρου κ. Matt Williams και τον Υπουργό για Επενδύσεις και Εμπόριο και για τις Αμυντικές Βιομηχανίες και Υπουργό Υποθέσεων Βετεράνων Martin Hamilton-Smith.

Συνάντηση πραγματοποίησε επίσης και με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και Ωκεανίας Στυλιανό, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση