ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκοτάδης (Αίγινα)

Οι καλύτεροι ψαρομεζέδες της Αίγινας

Kathimerini.gr

Κείμενο APPETIT-ΙΚΕΣ
Φωτογραφίες ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΙΚΟΣ
 

Η θέση Ο παππούς Σκοτάδης πήγαινε απ’ τα αξημέρωτα στο καφενείο του και έφτιαχνε ψαρόσουπα για τους ψαράδες. Ο γιος του αναβάθμισε το μικρό μαγαζί στην παραλία της Αίγινας -με θέα τα καΐκια και τα ιστιοπλοϊκά- και έφτιαξε ένα ουζερί που σιγά-σιγά απέκτησε φανατική πελατεία.

 
Η ατμόσφαιρα
Σήμερα, η τρίτη γενιά, ο εγγονός Γιώργος Σκοτάδης, έχει φτιάξει ένα όμορφο, εξαιρετικά καλόγουστο, τίμιο ως προς τη σχέση ποιότητας-τιμής, εστιατόριο, πάντα στο ίδιο σημείο, και προσφέρει ό,τι καλύτερο σε ψάρια και θαλασσινά. Από τις λίγες περιπτώσεις δηλαδή που όσο περνούν τα χρόνια μια επιχείρηση εστίασης όχι μόνο διατηρεί το καλό της όνομα, αλλά το κάνει και καλύτερο, και αυτό σίγουρα οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει χέρια.
 
Το φαγητό Ας μιλήσουμε για το φαγητό. Πολύ καλές πρώτες ύλες είναι το βασικό χαρακτηριστικό της κουζίνας, που δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από τα συνηθισμένα, αλλά σε κάποια κλασικά πιάτα ο Σκοτάδης βάζει πινελιές αρκετά επιτυχημένες. Το κλασικό βραστό χταπόδι, λ.χ., εκτός από λουκούμι, ήταν και πολύ ταιριαστό με την πιπεριά Φλωρίνης. Ο γαύρος μαρινάτος, αν και ήρθε όπως ακριβώς τον έχουμε συνηθίσει, εντούτοις ήταν εξαιρετικός, ιδανικά μαριναρισμένος, τόσο ώστε να μην αρχίζει να «λιώνει». Δοκιμάσαμε επίσης ωραιότατες, χορταστικές σαλάτες με πανδαισία λαχανικών, ένα πολύ καλά χυλωμένο και πεντανόστιμο κριθαράκι με καραβίδες και μια μακαρονάδα με φρέσκες γαρίδες και ντοματούλα, ωραιότατη. Δυστυχώς, δεν βρήκαμε κατσούλες, το νόστιμο ψάρι της Αίγινας, που οι ντόπιοι συχνά το κάνουν στο τηγάνι με βούτυρο, αλλά, αν εσείς τις βρείτε, μην αφήσετε να σας ξεφύγουν. Εχουν φοβερή γεύση.
 
Ο λογαριασμός 25 - 30€ / άτομο
 
Η κάβα
Χύμα ντόπιο κρασί, μπίρες κ.λπ. 


Info 
Σκοτάδης, Λιμάνι Αίγινας, τηλ. 22970 - 24 014.
 
 
Από τον γαστρονόμο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση